Uønsket i Danmark: Jeg kan godt forstå I vil af med os

Har selv forsøgt lykken som asylshopper i Europa

Muhammed Issa, har forsøgt lykken som asylshopper i både Norge, England og Sverige, efter at have afsonet for drabet på en kun 17-årig pige i Aarhus.( Foto: Jan Unger)
Muhammed Issa, har forsøgt lykken som asylshopper i både Norge, England og Sverige, efter at have afsonet for drabet på en kun 17-årig pige i Aarhus.( Foto: Jan Unger)

- Jeg kan godt forstå, at Danmark vil have os ud af landet. Det er os, der har lavet noget lort, og det har nogle konsekvenser.

Muhammed Issa, 48, der er en af 52 personer på 'tålt ophold' i Center Sandholm, har nogle højest usædvanlige synspunkter.

Han har selv levet på 'tålt ophold' i 13 år efter at have afsonet 10 år for drab.

LÆS OGSÅ:

Se også: De er uønskede i Danmark

- Men det er sgu da ikke sjovt at sidde herude (i Sandholm, red.). Det er det ikke. Men mange lyver jo og vil ikke rejse. Sådan er det. De kæmper imod med arme og ben. Der er sikkert nogen, der vil være forfulgt i deres hjemland, men mange kunne sagtens selv rejse hjem, hvis de ville. Og det er der også nogen, der har gjort. Danmark kan bare ikke tvangshjemsende os på grund af internationale konventioner, siger Muhammed Issa.

Muhammed Issa har selv forsøgt lykken rundt om i Europa som asylshopper. Senest i år, hvor han - efter at Ekstra Bladet mødte ham første gang - har forsøgt at søge asyl i Sverige.

- Jeg kender sgu nogen, for hvem det er lykkedes, siger Muhammed Issa.

SE TV:

Ismael Debboub, 64, er dømt for terrorisme i Frankrig. (Foto: Jan Unger) Samfund - 28. mar. 2013 - kl. 13:09 TV: Terrorist på 'tålt ophold' i Danmark

- Det er et spørgsmål om held. Men jeg blev sendt tilbage.

- I 2004 var jeg i England. Jeg har også været i Norge i 4 år. De fandt ikke ud af, at jeg havde været i Danmark, så i Norge kunne jeg arbejde. Men jeg fik ikke noget ud af det.

Og nu er Muhammed Issa altså tilbage i Sandholm.

Læs hele interviewet og se reportagen i Ekstra Bladet i dag:

* Muhammed Issa giver sine 'kolleger' på 'tålt ophold' tørt på

* Mange kan sagtens rejse hjem, mener han

* 'Psykisk tortur' siger de øvrige

* Skal vi dø i Sandholm?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere