Han sidder med skolens fremtid i hænderne

Anders Bondo Christensen, som i eftermiddag sætter sig til forhandlingsbordet i Forlingsinstitutionen, er frustreret over forhandlingerne med KL, som har krævet alle hans vågne timer de seneste uger

Anders Bondo Christensen har idolstatus blandt lærerne. Anderledes er hans popularitet, når han i dag sætter sig til forhandlingsbordet i Forligsinstutionen. Foto: Carsten Snejbjerg
Anders Bondo Christensen har idolstatus blandt lærerne. Anderledes er hans popularitet, når han i dag sætter sig til forhandlingsbordet i Forligsinstutionen. Foto: Carsten Snejbjerg

Onsdag blev han hyldet som en rockstjerne af tusindvis af lærere og andre offentligt ansatte ved demonstrationer over hele landet. I dag er stemningen en helt anden, når han klokken 15.30 sætter sig over for sin modpart fra Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler, i Forligsinstitutionen i et allersidste forsøg på at nå frem til en aftale om den danske folkeskole.

Anders Bondo Christensen - i skolekredse kaldet ABC - er frustreret over forhandlingsforløbet.

- Jeg har aldrig tidligere haft en modpart, som offentligt har beskyldt mig for at lyve, men det har Ziegler gjort, og det oplevede jeg som meget grænseoverskridende, siger han.

- Stemningen mellem os kunne nok være bedre, men vi forsøger at holde en ordentlig tone, og vi står som regel også og småsnakker, når vi for eksempel har været i tv-debatter sammen, fortæller lærerformanden, som i sidste weekend tog hul på sin 54-årige fødselsdag i Forligsinstitutionen sammen med netop KL's Ziegler.

Sjældent hjemme
Bondo er blevet beskrevet som en notorisk nej-siger af sin modpart, men det billede kan han ikke selv genkende. Tværtimod mener han, at han og resten af lærernes delegation har vist stor vilje til at flytte sig i forhandlingerne, men er blevet mødt af korslagte arme fra den anden side af bordet.

Anders Bondo Christensen er bosat i Ullerup i Sønderjylland, men de seneste fem uger har hans mødekalender været fyldt så meget op, at han kun har tilbragt sammenlagt fire dage hjemme hos familien. Han er installeret i lærerforeningens lejlighed i det indre København.

- Jeg ser alt for lidt til mine børn og børnebørn. Men min familie støtter mig hele vejen, og de synes heldigvis også, at det her er vigtigt, siger han.

Lærerformanden har den senere tid måttet nøjes med fire timers søvn om natten, og den ivrige marathonløber kommer kun i løbeskoene cirka en gang om ugen.

- Jeg kan heller ikke huske, hvornår jeg sidst har lavet et måltid mad til mig selv, siger den fortravlede lærerformand.

Ekstra Bladets lørdagsmagasin, Ekstra, har fulgt Anders Bondo Christensen på en af hans karrieres travleste dage. Læs hele artiklen i magasinet i morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere