Mormor ved lockout: Det bliver ikke ferie hos mig

Anna-Maria Pedersen, der er mormor til 11-årige Daniel, står klar til at modtage ham med åbne arme, hvis den forventede lockout bliver en realitet

Anna-Maria Pedersen står klar med åbne arme over for sit 11-årige barnebarn, hvis den forventede lærerlockout bliver realitet. (Foto: privatfoto)
Anna-Maria Pedersen står klar med åbne arme over for sit 11-årige barnebarn, hvis den forventede lærerlockout bliver realitet. (Foto: privatfoto)


Flere forældre vil i den kommende tid få overordentligt svært ved at få passet deres børn, hvis den forventede lockout bliver en realitet.

Derfor søger flere af dem formentligt om hjælp hos bedsteforældre, som så kan se frem til flere dage med de dejlige børnebørn.

Læs også:

Se også: Skolebørn sendt hjem på ubestemt tid og Se også: Ekspert: Skolerne lukker stensikkert

55-årige Anna-Maria Pedersen er en af de bedstemødre, der glædeligt giver en hjælpende hånd, når barnebarnet ikke kan gå i skole om dagen.

- Der er ingen tvivl om, at jeg træder til og tager mig af ham, hvis lockouten bliver tilfældet, siger hun til ekstrabladet.dk.

Hjælp os: Frygter du, hvad dine børn skal, hvis skolerne lukker? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Daniel hedder hendes 11-årige papbarnebarn, hvis mor formentlig ikke får tid til at passe ham, da hun er tæt på at komme i job.

Men heldigvis står Anna-Maria klar med åbne arme, og det forventer hun, at barnebarnet Daniel vil se frem til.

Læs også:

Se også: Skole-lockouten lurer: Hvad skal jeg stille op med børnene?

- Han elsker at være hos mig. Så går vi nogle lange ture og bygger huler osv. Det er han kun glad for, siger Anna-Maria, der ikke er på arbejdsmarkedet for tiden efter et længere sygdomsforløb.

Men Daniel skal dog ikke forvente, at det bare bliver fest og fornøjelse alt sammen, når mormor passer ham.

- De tænker nok, at det bare bliver ferie så, men det gør det altså ikke her hos mig.

- Vi skal helt sikkert bruge tid på nogle lektier og på regning i løbet af dagen, selv om han nok ikke synes, det er så sjovt.

Hun føler med de forældre, som ikke har bedsteforældre til rådighed, når barnet skal passes ved en evt. lockout.

- Dem der ikke har mulighed for at få hjælp af bedsteforældrene, de får da sig nogle problemer.

Anna-Maria har derudover fulgt meget med i debatten om lærerkonflikten. Og selvom hun ser frem til at passe Daniel, så vil hun hellere have en løsning, som går til fordel for lærerne.

- Jeg synes, at det er ganske grusomt. Lærerne har rigeligt at se til, og en heldagsskole er ingen god ide. Børnene skal også have lov til at være børn, siger hun.

Klik på ekstrabladet.dk's interaktive kort, skriv din skoles navn og giv dit råd til andre forældre, hvad du vil gøre under lockouten med arbejde, sommerferien eller børnenes eksamener!0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere