Skole-lockouten lurer: Hvad skal jeg stille op med børnene?

Mange forældre aner ikke, hvad de skal stille op med børnene, deres arbejde og børnenes eksamener, hvis skolerne lukker og lærerne bliver lockoutet den 2. april.

Hjælp os: Frygter du, hvad dine børn skal hvis skolerne lukker? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Mette With Hagensen aner ikke, hvad hun skal stille op med sine tre børn, hvis lærerne bliver lockoutet den 2. april. og det er der ifølge eksperterne stor sandsynlighed for, at de gør.

- Jeg har en datter i niende klasse, som måske ikke kan komme til eksamen lige om lidt, og jeg har en pige i syvende klasse, som er ved at 'arrangere' en tur til København, hvis hun ikke skal i skole.

- Hvis lærerne bliver lockoutet, så har jeg også en søn i fjerde, som tror han skal spille Mine Craft (computerspil red.) i tre uger, hvis han ikke skal i skole, lyder det fra den frustrerede mor fra Varde.

Tre problemer
Så hun fortæller, at hun har sine børn godt spredt ud i tre problemområder. Det vækker bekymring hos hende at, hendes datter i niende måske ikke kan få sin eksamen.

Læs også: Ekspert: Skolerne lukker stensikkert

- Det, som bekymrer mig, er, at børnene går lidt i stå, kommer væk fra deres hverdag og deres kammerater, og kommer ud af trit med det at lære.

- Hvis det her kommer til at stå på i lang tid, så er det lidt ligesom en sommerferie, så skal de op og i tempo igen, siger Mette With Hagensen.

Børnene med på arbejde
Selv har hun som gymnasielærer, og en mand, der også underviser, mulighed for at tage børnene med på arbejde. Men hun ved også, at det ikke er alle forældre, der har den mulighed.

Hendes ældste datter har søgt ind på sin uddannelse, så hun kan godt se, det ikke er det store problem, men nu har børnene gået et helt år og gjort klar til eksamen og så synes hun det er synd, hvis de ikke får lov at gå til eksamen nu.

Bøvl
- Jeg spekulerer i alt det bøvl det kan give. Skal de først til eksamen til august eller aflyser vi bare helt eksamen for niende-tiende årgang i år, og hvad gør vi?

- Jeg synes det er meget bekymrende, at de ikke får lov til at lave 'kronen på værket' af ti års skolegang, siger Mette With Hagensen, der er formand for Landsforeningen for forældre i Folkeskolen.

Aflyst sommerferie
Hun ved godt, at datteren formentlig aldrig skal vise sit eksamensbevis frem nogle steder, men det er en lidt 'tam' fornemmelse, hvis det ender med et:

'Nåh - nu er du færdig med skolen - her er dine årskarakterer', forklarer moren. Og hun frygter det vil gå udover sommerferien.

Læs også: Lockout kan ende i samfundskaos

- Vores sommerferie den er booket op fra dag 1 til hun skal starte i 1g. Jeg har nogle unger som har fritidsaktiviteter de skal ud og rejse, der er Roskilde Festival og en familie-ferie, så det vil ikke kunne lade sig gøre.

- Der er ihvertfald noget, der skal aflyses, hvis eksamen skal ligge i juli måned, lyder det fra Mette With Hansen.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere