Arbejdsgivere: Skolelukninger er ikke vores problem

Du må selv sørge for børnepasning, hvis lærerne bliver lockoutet og skolerne lukker - se hvad du kan gøre i forhold til din arbejdsgiver

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Hjælp os: Frygter du, hvad dine børn skal hvis skolerne lukker? Send en mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Allerede 1. april kan titusindvis af forældre landet over stå uden pasningsmulighed til deres børn.

Fra denne dato er landets godt og vel 50.000 skolelærere nemlig blevet lockoutet af KL, og intet tyder ifølge eksperterne på, at det kan lykkedes for KL at opnå enighed om en ny overenskomst med Danmarks Lærerforening.

Læs også:

Se også: Ekspert: Skolerne lukker stensikkert

For titusindvis af forældre, der hverken har flextid eller hjælpsomme bedsteforældre bliver det en noget nær umulig opgave både at passe sit arbejde og sørge for børnene. Men ifølge både KL og Dansk Arbejdsgiverforening er det på ingen måde en mulighed at blive væk fra arbejdet.

- Det er helt og holdent forældrenes eget ansvar at sørge for deres børn, hvis skolerne lukker. Der findes mange forskellige måde at gøre det på, men at melde sig syg og blive hjemme er ikke en af dem, forklarer afdelingschef Lene Møller fra KL forud for lockoutet og fortsætter:

Læs også: Eksperter: Konflikten kommer - og lærerne taber

- Nogle steder puljer forældre sig sammen, andre steder kan der måske være en bedsteforælder, der kan træde til. Men det er noget som forældrene selv må ordne, forklarer hun videre.

Heller ikke hos Dansk Arbejdsgiverforening vil man acceptere, at folk bliver væk på grund af skolekonflikten.

- Nej, vi har ikke forståelse for, hvis folk melder sig syge. Folk skal selvfølgelig passe deres arbejde, men vi korser os heller ikke ved udsigten til at skolerne lukker. Vores erfaringer fra tidligere konflikter viser heldigvis, at folk som oftest finder ud af det, siger ansættelsesretschef Flemming Dreesen fra Dansk Arbejdsgiverforening og fortsætter:

Læs også: Lockout kan ende i samfundskaos

- Nogle af børnene har måske en ældre søskende, der kan tage sig af dem, nogle steder kan børnene måske blive taget med på arbejde, hvor der mulighed for det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere