Norsk politi overvejer at bruge droner

Myndighederne i Norge tygger på forslag om at forsyne politiet med førerløse fly

Fjernstyrede og ubemandede fly, de såkaldte droner, kan blive en del af det norske politis beredskab.

Politiet overvejer brug af droner som et værktøj i sit arbejde, men er foreløbig tilbageholdende med at informere offentligheden om sine overvejelser. Det skriver den norske udgave af Computerworld.

- Teknologien anses nu for at være på et niveau, der tilsiger, at politiet bør overveje droner som et arbejdsredskab, skrev Politiets data- og materieltjeneste (PDMT) i et brev til den øverste politimyndighed i Norge i februar ifølge magasinet.

Samtidig anbefalede PDMT, at der bliver etableret en arbejdsgruppe, der får til opgave at vurdere, hvordan politiet kan anvende droner.

Rune Andersen fra beredskabsafdelingen i Politidirektoratet i Oslo bekræfter, at droner kan blive aktuelle for politiet:

- Den teknologiske udvikling giver politiet nye muligheder til at udnytte sin ressourcer og løse opgaver mere effektivt. Vi har foreløbig ikke taget stilling til brug af droner, men det er et af flere teknologiske områder, som vi vurdere nærmere i tiden som kommer.

Kommunikationschefen i PDMT, Espen Strai, bekræfter, at de er i kontakt med Politidirektoratet om temaet.

- Som faginstans følger vi udviklingen inden for droner tæt. Vi er kommet med et udspil til Politidirektoratet, som skal tage afgørelsen, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere