Skoleledere: Lærere skal være på skolen til 15.30

Skolelederne mener, at den største udfordring er at ændre kulturen blandt lærerne.

Fremtidens folkeskole kræver en ny arbejdstidsaftale, og at lærerne skal være på skolen i længere tid.

Sådan lyder meldingen ifølge Politiken torsdag fra Skolelederforeningens formand, Anders Balle, som nu melder sig på banen i konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening.

Skal være på skolen
- Vi skal have en arbejdstidsaftale, som passer til regeringens reform af folkeskolen, som er på vej. Den reform kræver større fleksibilitet og mere samarbejde i skolen. Derfor ønsker vi et større ledelsesmæssigt råderum, siger Anders Balle til Politiken.

- Mit udgangspunkt er, at lærerne skal være til stede på skolen i deres arbejdstid. Så skal lederne fordele arbejdet inden for den ramme. Skolelederen skal fordele arbejdet på opgaver - ikke på timer og minutter, siger Anders Balle.

8 til 15
Han mener, at lærerne skal være på skolen dagligt fra klokken 8 til 15 eller 15.30. Det kan skolelederne i forvejen forlange, bekræfter Anders Balle.

- Men i dag er kulturen mange steder sådan, at lærerne går hjem, når skoledagen slutter. Derfor er den største udfordring at ændre kulturen, siger han til Politiken.

Lægger pres
Meldingen fra skolelederne kommer, dagen før KL og Danmarks Lærerforening skal mødes i Forligsinstitutionen.

- Vi vil gerne lægge pres på KL og Danmarks Lærerforening og understrege, at nu skal de have lavet en aftale. Der er to parter, som skal give sig, hvis der skal laves en aftale, siger Anders Balle til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere