Bondo: Det er så fantastisk med kæmpe opbakning

Det betyder noget, at Danmarks Lærerforening oplever bred opbakning fra andre fagforeninger, siger formand

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Tusindvis af lærere og andre offentligt ansatte demonstrerede onsdag eftermiddag i fem af landets byer for at vise deres støtte til Danmarks Lærerforening, der i øjeblikket kæmper med Kommunernes Landsforening (KL) om lærernes arbejdstidsregler.

Og det store fremmøde imponerer lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen.

- Det er helt enestående, at vi kan fylde Christiansborgs slotsplads og kan have fuldt hus i Aarhus, ligesom vi har modtaget kæmpe opbakning i de andre byer.

- Det er så fantastisk, lyder det fra formanden.

KL varslede lockout af cirka 50.000 folkeskolelærere i slutningen af februar, da forhandlingerne om en ny overenskomst med Danmarks Lærerforening brød sammen.

Siden er de to parter mødtes i Forligsinstitutionen tre gange for at finde et fælles fodfæste.

Danmarks Lærerforening indkaldte til sympatidemonstration i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Rønne onsdag eftermiddag, hvor godt og vel 20.000 mødte op i København alene.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om, at vi fik sådan en opbakning. Men det er fordi, at det ikke kun er lærerne - men hele fagbevægelsen, der bakker op omkring det her.

- Man har forsøgt at isolere lærerne og køre os ud på et sidespor. Men dagen i dag viser bare den opbakning, der er rundt omkring, siger Anders Bondo Christensen

Forud for onsdagens demonstration havde Danmarks Lærerforening modtaget støtteerklæringer fra flere end 20 organisationer - heriblandt FOA, hvis formand, Dennis Kristensen, talte til de 7000 fremmødte i Aarhus.

Og netop den brede opbakning fra flere fagforeninger giver gennemslagskraft, vurderer Anders Bondo.

- Det, vi viser nu her, er, at fagbevægelsen kan noget i fællesskab. Når vi står sammen, så betyder det noget, siger formanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere