Obama besøger Israel for første gang

Under sit første besøg i Israel vil Obama forbedre det betændte forhold til sin allierede i Mellemøsten

Når den amerikanske præsident, Barack Obama, onsdag klokken 11.25 dansk tid lander i Israel, bliver opgaven klar: Under sit tredages besøg vil han forsøge at forbedre det noget betændte forhold mellem USA og dets ellers så tætte allierede i Mellemøsten.

Forholdet mellem de to lande blev udsat for en prøvelse af de lidt større under præsidentvalgkampen i USA sidste år. Her valgte Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at blande sig i valgkampen til fordel for Obamas republikanske modstander, Mitt Romney.

Trods kurrer på tråden yder USA 3,5 milliarder dollar i militær bistand til Israel per år. Det gør, at det militære samarbejde mellem USA og Israel er tættere end nogensinde. Og dermed er der flere ting, der taler for, at parterne bereder sig til at finde hinanden.

Netanyahu har forberedt sig til Obamas besøg. Midt i marts dannede han ny regering efter valget i landet, så landet kunne have en klar politisk dagsorden inden den amerikanske præsidents besøg.

Ud over at forbedre forholdet til Israel spår flere iagttagere, at Obama under besøget vil gøde vandene for en ny fredsproces mellem Israel og Palæstina. Men der er dog ingen, der regner med, at der på denne konto kommer noget konkret ud af Obamas besøg hos israelerne.

Under besøget i Mellemøsten vil Obama også besøge de palæstinensiske områder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere