Sexdømt karateformand er gået af

Den nu 22-årige kvinde, Michala Kjær Stenstrøm, som han sexmisbrugte, da hun var 17 år og hans elev, har blandede følelser omkring hans afgang

Michala Kjær Stenstrøm blev sexmisbrugt af sin karatetræner, der efterfølgende fortsatte som træner i klubben. Nu har han valgt at forlade sin post. Foto: Yilmaz Polat
Michala Kjær Stenstrøm blev sexmisbrugt af sin karatetræner, der efterfølgende fortsatte som træner i klubben. Nu har han valgt at forlade sin post. Foto: Yilmaz Polat

Det vakte stor debat, da det kom frem, at en midaldrende karatetræner, der var dømt for at have sexmisbrugt en 17-årig elev, stadig var formand i samme klub og nød stor opbakning fra den fynske karateklubs bestyrelse.

Men nu har karateformanden trukket sig som formand og samtidigt meldt klubben ud af Dansk Karate Forbund. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg har valgt at trække mig som formand for ikke at skade karatesporten, siger den 51-årige nu tidligere formand til avisen.

Læs også:

Se også: Sexdømt karatetræner stadig formand i samme klub

Klubben er nu udelukket fra konkurrencer.

- Klubben er frit svævende. Den kan godt fortsætte som klub uden noget organisatorisk tilhørsforhold, men medlemmerne er helt udelukket fra konkurrencer. De er Palle-alene-i-verden, siger Jan Darfelt, som sidder i pædofiliudvalget i Danmarks Idræts-Forbund, til Fyens Stiftstidende.

Læs også:

Se også: Sexdømt karatetræner: Min sti er ren

Retten idømte manden en betinget dom på 60 dages fængsel for at have overtrådt den såkaldte skolelærerparagraf, men derudover valgte Danmarks Idræts-Forbund ham retten til at træne børn og unge under 18 år i 10 år. Men derudover har de ikke ønsket at bestemme, om han måtte virke som formand.

Den nu 22-årige Michala Kjær Stenstrøm, som træneren indledte et seksuelt forhold til, da hun var 17 år, ved ikke helt, hvordan hun skal reagere på, at han har trukket sig som formand.

Læs også:

Se også: Karatetræner tog Michalas mødom

- Jeg har lidt blandende følelser, men alt i alt så er det jo en konsekvens af hans egne handlinger, og kun han kunne have gjort det anderledes, siger Michala Kjær Stenstrøm til ekstrabladet.dk.

Hun har kendt manden, siden hun startede til karate som 11-årig, og han fungerede nærmest som en reservefar for hende i perioder.

Læs også:

Se også: Michala sexmisbrugt af sin karatetræner: Han er stadig formand for klubben

Hun stod offentligt frem og fortalte om sagen til ekstrabladet.dk for en uge siden, fordi hun gerne ville sætte fokus på problemstillingen og forhåbentligt forhindre, at andre havnede i samme situation som hende.

- Der er ingen vindere i denne sag, men man kan håbe, at der i fremtiden er nogle, som bliver skånet for at ende i en lignende situation, netop fordi der er kommet fokus på problemerne, siger Michala Kjær Stenstrøm, der ikke har oplevet nogle negative reaktioner på, at hun stod frem.

- Kun positive henvendelser fra min omgangskreds, som synes, det er stærkt og flot, at jeg er stået frem, fortæller hun.

Den nu afgående karateformand har tidligere svaret på en henvendelse fra ekstrabladet.dk, hvor han frabedte sig at blive kontaktet igen i forbindelse med sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere