Bestyrelsesmedlem skældte DR-profil ud efter interview

Et medlem af DR's bestyrelse ringede direkte til journalisten Martin Krasnik med sin kritik af interview

Interviewet blev optaget 11. marts, og dagen efter blev Krasnik kontaktet af Katrine Winkel Holm, som er medlem af DR's bestyrelse. Det var mildest talt ikke nogen begejstret fan, som journalisten fik i røret. (Arkivfoto/Polfoto/Jørgen Valdemar)
Interviewet blev optaget 11. marts, og dagen efter blev Krasnik kontaktet af Katrine Winkel Holm, som er medlem af DR's bestyrelse. Det var mildest talt ikke nogen begejstret fan, som journalisten fik i røret. (Arkivfoto/Polfoto/Jørgen Valdemar)
Følg Samfund

DR2-værten Martin Krasniks kritiske interview med islamkritikeren Lars Hedegaard har skabt masser af debat, efter det rullede over skærmen søndag aften.

Men det båndede interview med formanden for Trykkefrihedsselskabet fik allerede sindene i kog, før det blev bragt, skriver BT.

Læs også:

Venlig Krasnik fik ja fra Hedegaard - og slagtede ham

Interviewet blev optaget 11. marts, og dagen efter blev Krasnik kontaktet af Katrine Winkel Holm, som er medlem af DR's bestyrelse. Det var mildest talt ikke nogen begejstret fan, som journalisten fik i røret.

- Jeg kan bekræfte, at hun ringede op allerede næste morgen og var meget kritisk over for interviewet, siger Martin Krasnik ifølge BT.

Katrine Winkel Holm, der ligesom Lars Hedegaard også er medlem af Trykkefrihedsselskabet, ringede ifølge BT's oplysninger også til nyhedschef Ulrik Haagerup.

DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, kender ikke noget til sagen, siger han.

- Men helt generelt er det ikke i orden, at bestyrelsesmedlemmer henvender sig med kritik til medarbejdere i organisationen. Heller ikke til nyhedschefen, fortæller han til BT og siger, at nogle af bestyrelsesmedlemmerne har 'flere kasketter på'.

- Så vidt jeg husker, er Winkel Holm også medlem af Trykkefrihedsselskabet, men hvis hun henvender sig som bestyrelsesmedlem, er det ikke i orden, tilføjer Michael Christiansen.

Katrine Winkel Holm ønsker ikke at udtale sig om sine personlige og professionelle telefonsamtaler, siger hun til BT.

Martin Krasniks interview med Lars Hedegaard kredsede blandt andet om Hedegaards kritik af islam, og hvad historikeren baserede sin kritik på.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.