Sneryddere: Den længste sæson længe

Ekstrabladet.dk har været med på snerydning i Sydsjælland under snestormen

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

For Søren Andersen og resten af hans kolleger startede tirsdagen tidligt. Siden klokken tre i nat har de kørt på de sydsjællandske motorveje og ryddet sne i deres lastbiler med sneplov foran.

- Det er den længste sæson, vi har haft i lang tid. Vi er ikke ret ofte ude og rydde sne midt i marts måned, siger Søren Andersen til ekstrabladet.dk, der er med ham ude på morgenens snerydning.

Vagten er 12 timer lang, og i det tidsrum er det Søren Andersens job at holde motorvejene åbne. En computer beregner, hvor meget salt der skal strøs, og en skovl foran lastbilen baner vejen gennem sneen.

I går var værst
Langs vejene i Guldborgsund og Lolland kommune er der nogle steder snedriver op til en meter. Få familier har måtte skovle sig ud af huset. Dog ser det ikke ud til, at snestormen vil udvikle sig til mere.

Du kan selv tjekke vejrudsigten på vejret.dk.

- Den værste tur i år var i går aftes. Hele Sydsjælland stod i et, og jeg kunne næsten ikke se ud af forruden, fortæller Søren Andersen, der gennem sine fem år som snerydder har oplevet lidt af hvert.

Holdet fra Guldborgsundkommunes driftscenter har siden søndag kørt langs de sydsjællandske motorveje. Under snestormen kører lastbilerne i pendulfart mellem Sakskøbing og Rødby Havn for at rydde sne.

Vi er her ikke for at genere
Dagens snerydning er i den mildere ende af skalaen, men Søren Andersen og hans kolleger står klar til at grave Falster ud af sneen indtil snestormen er ovre.

De tre lastbiler, som ekstrabladet.dk følger, kører forskudt af hinanden langs motorvejen. På den måde dækker de så meget af vejen som muligt. Men det er ikke alle billister på turen i dag, der synes det er lige sjovt, at ligge bag tre store lastbiler.

- Nogle folk tror, vi kører her for at genere dem, men det er jo faktisk bare, så de kan komme frem i sidste ende, siger Søren Andersen til ekstrabladet.dk.

1 af 10 Foto: Per Rasmussen
2 af 10 Foto: Per Rasmussen
3 af 10 Foto: Per Rasmussen
4 af 10 Foto: Per Rasmussen
5 af 10 Foto: Per Rasmussen
6 af 10 Foto: Per Rasmussen
7 af 10 Foto: Per Rasmussen
8 af 10 Foto: Per Rasmussen
9 af 10 Foto: Per Rasmussen
10 af 10 Foto: Per Rasmussen
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere