Her ramte snestormen

Især Bornholm og det sydøstlige Danmark blev ramt af sne og kuling, men sen-vinterens rasen levede slet ikke op til forudsigelserne

Selv om Bornholm visse steder blev ramt af trafikale problemer på grund af sne og fygning, så var omfanget af sne langt fra på samme niveau som i december 2010, hvor dette billede er taget i Rønne. (Foto: Peter Hove Olesen)
Selv om Bornholm visse steder blev ramt af trafikale problemer på grund af sne og fygning, så var omfanget af sne langt fra på samme niveau som i december 2010, hvor dette billede er taget i Rønne. (Foto: Peter Hove Olesen)

Mange af Danmarks knap seks milllioner indbyggere har sikkert følt det som et antiklimaks, da de i morgen- og formiddagstimerne begav sig ud i den usædvanlig bidske martskulde.

For nok er der koldt, men mediernes og meteorologernes retorik varslede umiddelbart et syd- og østdanmark i undtagelsestilstand, da prognoser om snestorm kørte på sit højeste i løbet af i går.

I Sønderjylland var vejene lukket flere steder mandag. (Foto: Privat) vejret - 18. mar. 2013 - kl. 13:58 DMI varsler snekaos - se hvor stormen rammer

- Generelt er det ikke blevet så voldsomt som forventet, men det er svært at sige, om det er fordi, der gik mediestorm i den, eller fordi meteorologerne så at sige talte for højt om en storm i et glas vand, siger Anders Bach Sørensen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter til ekstrabladet.dk.

Muligheden for, at vejret rent faktisk bare ikke helt blev til det, det gav sig ud for, er også i spil, påpeger Anders Bach Sørensen og tilføjer:

Færre biler end normalt
- Der har ikke været så mange biler på vejene som normalt, og det var måske fornuftigt nok visse steder. Det kan vi takke medierne og meteorologerne for. Desuden har de færre biler kørt pænere end normalt.

Hos Falck har travlheden ikke været overvældende, selv om hovedparten af morgenens og formiddagens 721 udrykninger har været i det sydøstlige Danmark.

- Nord- og midtjylland er stort set gået fri, mens travlheden har været lidt over gennemsnittet i den øvrige del af Danmark, siger pressechef hos Falck, Mikkel Andreas Beck.

85 af de 721 udrykninger har handlet om at trække biler fri i snéen.

Se også: Sådan dækker forsikringen, når sneen rammer

Heller ikke hos DSB meldes der om dramatiske indhug i trafikken som en konsekvens af vejrliget.

Trafikken har stort set været fuldstændig upåvirket, oplyser DSB, der kun blevet ramt indirekte i kraft af, at rederiet 'Færgen', som sejler på ruten mellem Rønne og Ystad i Sydsverige, grundet kraftig vind har måttet skifte fra hurtigfærge til konventionel færge.

Det har medført, at DSB måtte erstatte enkelte tog med busser på grund af de ændrede tider.

Ifølge DMI (Danmarks Meteorologiske Institut) fortsætter kulden i de kommende dage og henover weekenden, men kun med moderate snefald spredte steder. På den anden side af weekenden anes en tendens til mildere vejr.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere