Pave Frans opfordrer til mere kærlighed

Vi skal behandle samfundets svageste med større kærlighed. Det var budskabet i pave Frans' indsættelsestale

- Jeg beder jer alle om at tage vare på hinanden. Alle mennesker fortjener omsorg.

Pave Frans' budskab i sin officielle indsættelsestale var klar. Samfundets svageste skal mødes med større respekt og kærlighed. Med referencer til Biblen understregede pave Frans, at mennesket er forpligtet til at passe på hinanden. Alt sammen i respekt for Gud.

Læs også:

Se også: Pave Frans hyldet af katolikker på Peterspladsen

Gud vil have, at vi beskytter hinanden med ydmyghed, tavshed, men samtidig med tilstedeværelse og troskab. Vi skal holde hånden over hinanden - både i svære og lykkelige stunder, sagde pave Frans til de op mod en million fremmødte på Peterspladsen i Vatikanet.

Hans fokus på samfundets svageste kom dog ikke som en overraskelse.

Siden han onsdag i sidste uge blev udnævnt som pave, har han af flere omgange udtalt, at han vil arbejde for de fattige og udstødte.

Netop derfor har han valgt at lade sig opkalde efter stifteren af franciskanerordenen, Francesco de Assisi, der lagde stor vægt på nøjsomhed og solidaritet med samfundets udstødte.

Pave Frans advarede flere gange imod at lade hovmod og magtbegær infiltrerer verden. Noget, der nemt kan ske i en tid, hvor krise og usikkerhed ryster verden.

- Hvis ikke vi respektere Guds værk med at passe på hinanden, svigter vi vores opgave. Og dermed begynder hovmod at gøre livet beskidt. Vi skal ikke være bange for at sprede ømhed og godhed ud til dem, der behøver det, sagde pave Frans.

Han understregede flere gange, at han vil arbejde målrettet for at gøre plads til de laveste i samfundet.

- Med min pavetitel følger der en magt. Jeg er kaldet til at passe på de svageste, fattigste og skrøbeligste. Jeg beder jer om det samme. Kun med kærlighed kan vi tage os af hinanden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere