Kardinal undskylder pædofili-bemærkning

Sydafrikansk ærkebiskop beklager sine udtalelser om, at pædofili er en sygdom og derfor ikke bør straffes.

Den sydafrikanske kardinal Wilfrid Fox Napier undskylder nu sine bemærkninger om, at pædofili er en sygdom og ikke en kriminel handling. (Foto: AP)
Den sydafrikanske kardinal Wilfrid Fox Napier undskylder nu sine bemærkninger om, at pædofili er en sygdom og ikke en kriminel handling. (Foto: AP)

En sydafrikansk kardinal undskylder nu sine bemærkninger om, at pædofili er en sygdom og ikke en kriminel handling.

Den sydafrikanske ærkebiskop Wilfrid Fox Napier udtalte i sidste uge, at pædofile præster, der begår overgreb på børn, ikke nødvendigvis fortjener at blive straffet.

- Min erfaring siger mig, at pædofili faktisk er en sygdom. Det er ikke en kriminel tilstand, sagde han i et interview med BBC.

Men nu undskylder Wilfrid Fox Napier sine ubetænksomme bemærkninger.

- Jeg undskylder oprigtigt og uforbeholdent til alle, der er blevet krænket af det forkludrede interview. Særligt dem, der er blevet misbrugt og har brug for al den hjælp og støtte, som kirken kan bidrage med, siger Napier i en udtalelse.

Læs også:

Se også: Pædofil morder fik livstid

I interviewet med BBC sagde kardinalen blandt andet, at han kendte til mindst to præster, som var blevet pædofile, efter at de selv var blevet misbrugt som børn.

Ifølge sydafrikaneren har de brug for behandling og ikke straf.

- Der var dér, at kæden hoppede af. Jeg står nu anklaget for at sige, at pædofili er en mental sygdom og ikke en forbrydelse, siger Napier i dag.

- Seksuelle overgreb mod børn er en forfærdelig forbrydelse, understreger kardinalen.

Læs også:

Se også: Bedstefar sigtet for årelangt overgreb mod barnebarn

Wilfrid Fox Napier var onsdag aften blandt de 115 kardinaler, der valgte pave Frans til den katolske kirkes nye overhoved.

Den nye pave overtager den katolske kirke i en tid, hvor kirken er udfordret på mange fronter - ikke mindst på grund af de mange sager om seksuelt misbrug mod børn begået af katolske præster verden over.

Læs også:

Se også: Panserpaven splittede kirken

Pædofilisagerne, der har strakt sig over flere årtier, men først for alvor er kommet for dagens lys i de senere år, har ramt en stribe lande - såsom Irland, Tyskland, Holland, Polen, Spanien, Frankrig, Australien, USA, Canada og Mexico.

Pave Frans' forgænger, Benedikt XVI, er fra flere sider blevet kritiseret for at gøre for lidt ved den voksende pædofiliskandale.

Læs også:

Se også: Brugte datter til børneporno

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere