USA styrker missilforsvar mod Nordkorea

Det amerikanske missilforsvar i Alaska forstærkes efter trusler fra Nordkorea

USA styrker missilforsvaret som reaktion på øgede trusler fra Nordkorea. Det siger den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel.

- Vi gør det for at være på forkant med de trusler, som kommer fra fremskridtene i Nordkoreas raketteknologi, siger Hagel.

- USA vil i Alaska udstationere yderligere 14 af de jordbaserede såkaldte interceptorer, der er raketter, der skal opfange fjendtlige missiler. Desuden vil en radarstation blev udstationeret i Japan, siger Hagel.

USA har allerede 30 afskæringsraketter placeret i Californien og i Alaska. De 14 nye vil være på plads inden 2017.

Nordkorea gentog onsdag, at det ikke længere respekterer en 60 år gammel våbenhvileaftale fra Koreakrigen og advarede om, at det næste skridt kan blive en 'nådesløs' militær gengældelse mod Pyongyangs fjender.

I en længere erklæring fra Nordkoreas væbnede styrkers ministerium, som føjer sig til en række voldsomme trusler fra Pyongyang i de seneste dage, blev USA beskyldt for at være krigerisk, mens Sydkorea kaldes en marionet for Washington.

- Det ville være bedst for dem, hvis de husker på, at våbenhvileaftalen ikke længere er gyldig, og at Nordkorea ikke længere er underlagt Nord-Syd erklæringen om ikke-aggression, sagde en talsmand for det nordkoreanske ministerium.

- Det, der nu mangler at blive gjort, er en retfærdig og nådesløs gengældelse fra hærens og den nordkoreanske befolknings side, tilføjede han.

Siden Nordkorea foretog sin tredje atomprøvesprængning 12. februar, har stemningen på den koreanske halvø været spændt.

Koreakrigen blev aldrig afsluttet med en fredsaftale - kun en våbenhvileaftale. En opsigelse af den åbner teknisk set for en genoptagelse at fjendtlighederne mellem de to lande, som teknisk set stadig er i krig med hinanden.

Våbenhvileaftalen efter Koreakrigen blev underskrevet i 1953.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere