USA øger pres på Kina i strid om cyberangreb

Amerikansk vil i Beijing kræve indgreb mod cyberangreb, som belaster forholdet mellem USA og Kina

Den amerikanske finansminister, Jack Lew, vil presse Kina til at foretage "seriøse indgreb" for at få stoppet cyberangreb mod USA, når han i den kommende uge besøger Beijing.

- Lew vil givetvis tage vores stigende bekymring op omkring cybersikkerhed, når han mødes med repræsentanter for den kinesiske regering. Emnet vil have høj prioritet, da det er en stadigt større udfordring for vores relationer, siger regeringskilder i Washington.

- Det er et emne, der optager præsident Obama, og som har stor betydning for ham, tilføjer de.

Lews besøg finder sted lige efter magtskiftet i Kina, hvor en ny administration under præsident Xi Jinping har overtaget. Det bliver efterfulgt af den amerikanske udenrigsminister, Johns Kerrys, første rejse til Kina som minister om få uger.

I den nye amerikanske trusselsvurdering står cyberangreb og netspionage højere på listen over trusler mod USA end terrorisme.

- Nogle af de mange hackerangreb mod amerikanske virksomheder og infrastruktur, der udføres i Kina, støttes af staten, sagde Obama for nylig.

Flere amerikanske politikere hævder, at Kina i er gået i krig mod USA i cyberspace, og et amerikansk sikkerhedsselskab hævder, at hundredvis af specialtrænede dataspecialister fra Kinas militær deltager i aktiviteterne.

Ifølge Kinas udenrigsministerium har hackere i USA også gennemført en række angreb mod det kinesiske militærs hjemmesider.

Kineserne erklærer sig dog villige til at samarbejde med de amerikanske myndigheder om at bekæmpe datakriminalitet.

Lew vil under sit besøg også opfordre til, at Beijing optrapper økonomiske reformer, og han vil forsøge at presse kineserne til at lade dets møntfod, yuanen, stige yderligere i forhold til dollaren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere