København erkender årelangt handicapsvigt

Københavns Kommune flytter tre svært handicappede fra bosted i Kalundborg. Kommunen erkender at have kendt til kritisable forhold på stedet siden 2007

Ved du noget? Så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Socialforvaltningen i København flytter tre borgere med svære fysiske og psykiske handicap fra det private bosted Møllen i Kalundborg.

Københavns Kommune erkender, at man siden 2007 har vidst, at beboerne levede under kritisable forhold, uden at man rettede op på forholdene.

Blandt de kritiske forhold på bostedet er manglende indberetninger for magtanvendelser, videoovervågning af beboerne og aflåste døre.

- Vi henstiller rigtig mange gange til bostedet om at få bragt orden i de her ting. Vi vil have at magtanvendelser skal indberettes, og vi vil ikke have, at der er videoovervågning af beboerne, siger Vibeke Ries, myndighedschef i Københavns Socialforvaltning.

- Men vi er simpelthen for langsomme til at få fulgt op på det og få reageret. Vi går for meget i dialog. Det er en beklagelig fejl, siger Vibeke Pries.

Hverken de fysiske rammer eller pædagogikken er i orden eller tidssvarende, erkender kommunen, som derfor i december 2012 besluttet at opsige samarbejdet med bostedet.

Men Vibeke Ries mener ikke, at det har haft kogle konsekvenser for beboerne, som har levet under de kritisable forhold på institutionen.

- Vi har kun fået en klage, og de pårørende har været tilfredse, siger hun.

Bostedet Møllen er ikke godkendt som bosted af Kalundborg Kommune, og i Københavns Kommune blev man opmærksom på forholdene på stedet, da man satte gang i en proces for at godkende bostedet.

Konsekvensen af sagen er, at man i Københavns Kommune vil samarbejde med et eksternt tilsyn og styrke kompetencerne hos de ansatte, som skal føre tilsyn med bostederne, lyder det fra Vibeke Ries.

Ved du noget? Så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere