Danmarks bedste: Fortjente Michelin-stjerner

Wassim Hallal driver Danmarks bedste restraurant, men kan ikke komme med i kampen om MIchelin-stjernerne, fordi han er jyde. Men han er glad for de københavnske kollegers succes

- Michelin-stjernerne er velfortjente, siger manden bag Danmarks bedste restaurant, Wassim Hallal om kåringen af de københavnske kolleger i dag. (Foto: Claus Bonnerup.)
- Michelin-stjernerne er velfortjente, siger manden bag Danmarks bedste restaurant, Wassim Hallal om kåringen af de københavnske kolleger i dag. (Foto: Claus Bonnerup.)

De uddelte Michelin-stjerner til restauranterne Noma, Geranium og Kadeau falder i god smag hos den prisbelønnede stjernekok og resturatør Wassim Hallal, der driver Molskroen i Ebeltoft og Frederikshøj Kro i Aarhus.

- Det er velfortjent for dem alle tre. Og det godt for alle os, der lægger os i selen. Vi besøger hinanden og inspirerer hinanden. Så når det går godt for nogle smitter det af på os andre, siger Wassim Hallal.

- Det sjove er, at mange oplever at sidde på en fransk eller spansk restaurant med 1-2 stjerner, hvor man undrer sig over, at de har nogen overhovedet. Omvendt kan man komme på en dansk restaurant og undre sig over, at den slet ingen har. Derfor synes jeg, det er hamrende godt, at Geranium er kommet op på to stjerner. Stort til lykke herfra.

Danmarks bedste
Wassim Hallal burde logisk set have været være i spil til de eftertragtede stjerner i og med, Frederikshøj Kro for et halvt år siden blev kåret til Danmarks bedste restaurant, foran f.eks. Noma.

Men fine franske Michelin-dommere er bange for at få fynsk rygeost og jysk kolort på lakskoene. De vover sig ganske enkelt ikke på anmeldertogt uden for det københavnske restaurantmiljø.

- Det er en gammelkendt problemstilling, jeg har ærgret mig over de seneste fem-seks år. Det er konservativt og ærgerligt, at vi ikke vurderes lige. Det skaber en urimelig ulighed i branchen.

- Jeg har faktisk overvejet at åbne en restaurant i København for at få opfyldt min Michelin-ambition. Men jeg har droppet det igen. Jeg vil kun drive restaurant for min egen skyld, ikke for Michelins, siger Wassim Hallal.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere