Khmer-minister død under retssag

Ieng Sary var med i Pol Polts inderkreds under et af de mørkeste kapitler i det 20. århundrede.

Den tidligere udenrigsminister i Pol Pots ultramaoistiske rædselsregime er død på et hospital i en alder af 87.

Dermed levede Ieng Sary, som har været skrantende længe, ikke længe nok til at se retssagen til ende, hvor han sidder på anklagebænken sammen med andre aldrende eks-topfolk fra De Røde Khmerer.

De er tiltalt for blandt andet folkedrab og krigsforbrydelser under det morderiske styre i 1970'ernes Cambodja - et af de mørkeste kapitler i det 20. århundrede.

- Vi kan bekræfte, at Ieng Sary er død denne morgen efter at være indlagt siden 4. marts, siger talsmand Lars Olsen fra det FN-støttede krigsforbrydertribunal i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh.

Ieng Sary var med i inderkredsen hos den øverste leder, Pol Lot, og var en af de få offentlige ansigter i De Røde Khmerer, som myrdede løs i Cambodja fra 1975 til 1979.

Næsten en fjerdedel af Cambodjas befolkning blev udslettet under De Røde Khmerer. De blev torteret, henrettet, sultet og udmattet til døde.

Pol Pot var manden bag De Røde Khmerers "Killing Fields"-revolution, som kostede skønsmæssigt 1,7 millioner cambodjanere livet. Han døde i 1998 og blev aldrig stillet til ansvar for sine forbrydelser.

Der er kun få af de gamle ledere tilbage, og de retsforfølges ved FN-domstolen. Som de andre har Ieng Sary afvist anklagerne om folkemord, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere