Sexofre til paven: Stop pædofile rovdyrs-præster

Ny pave bør sætte navne på de skyldige i sexskandalerne og lade være med at dække over præsterne, lyder det

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den nyvalgte pave Frans skal først og fremmest reformere den katolske kirke og indføre nultolerance over for præster, der forgriber sig på børn.

Sådan lyder budskabet fra nogle af sexofrene, som er samlet i netværket Survivors Network of Those Abused by Priests (SNAP).

- Frans af Assisi var den største reformator i kirkens historie, pave Frans må gøre det samme, lyder det fra amerikanske SNAP.

Den 76-årige argentiner Jorge Mario Bergoglio tager pavenavnet Frans for at ære Frans af Assisi, som blev født i 1100-tallet og er en af kirkens mest berømte personligheder.

Argentineren er den første pave nogensinde fra Latinamerika, og han er også den første, der vælger Frans som sit pavenavn.

Den nye pave bliver overhoved for 1,2 milliarder katolikker i en tid, hvor kirken er udfordret på mange fronter - ikke mindst på grund af de mange sager om seksuelt misbrug mod børn begået af katolske præster verden over.

SNAP advarer, at millioner af børn fortsat er i fare for pædofile præster, fordi den katolske kirke stadigvæk forsøger at dække over sexmisbrug ved at overføre de anklagede præster til intetanende sogne.

Pave Frans har ifølge SNAP en 'enorm mulighed for og pligt til at hjælpe med at forhindre afskyelige overgreb mod børn', lyder det.

- For børnenes sikkerhed og ofrenes skyld håber vi, at han starter med at sætte navne på rovdyrene blandt præsterne - tidligere og nuværende, nulevende og afdøde, siger SNAP.

Gruppen har forsøgt at få flere af de 115 kardinaler, der skulle vælge paven ved konklavet, udelukket fra ceremonien. SNAP mener, at flere har forsøgt at dække over tidligere sexsager i kirken.

Vatikanet har dog forsvaret kardinalerne og beskyldt SNAP for at have 'negative fordomme'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere