Mor til østrigsk kardinal: Min søn er ingen pave

Hvis min søn bliver pave, er det farvel for altid, siger 92-årig mor til østrigsk kardinal.

Mange forældre ville formentlig blive glade og stolte, hvis deres søn blev pave. Men ikke Eleonore Schoenborn, som er mor til den østrigske kandidat, kardinal Christoph Schoenborn.

- At være pave ville være for meget for Christoph. Det ville være for svært for ham, siger den 92-årige østrigske kvinde til avisen Kronen-Zeitung.

- Han er simpelthen for god til jobbet, konstaterer hun.

Læs også:

Se også: Ny pave: Skifter røgen farve i dag?

Eleonore Schoenborn ser i forvejen kun sin søn én gang om året, når den ældre dame rejser til Østrigs hovedstad, Wien, fra sit hjem i byen Schruns i den vestlige del af landet.

Læs også:

Samfund - 12. mar. 2013 - kl. 20:09 Sort røg stiger op fra skorsten i Vatikanet

Derfor frygter hun, at hun helt vil miste kontakten til sin 68-årige søn, hvis han ender med at blive det nye overhoved for den katolske kirke.

- Hvis han virkelig kommer til Rom, så vil jeg aldrig få ham at se igen. Jeg er for gammel til sådan en rejse, forklarer Eleonore Schoenborn.

- Så ville det være farvel for altid, tilføjer hun.

Læs også:

Angelo Scola er favorit til at blive ny pave. (Foto: AP) Samfund - 12. mar. 2013 - kl. 17:16 Bookmakere: Italiensk ærkebiskop fører Pave-dysten

Chancerne for, at Christoph Schoenborn bliver pave, vurderes imidlertid som temmelig begrænsede.

Han ville i givet fald blive den anden tysktalende pave i træk efter Benedikt XVI, som har været Schoenborns mentor.

Læs også:

Samfund - 12. mar. 2013 - kl. 10:27 TV: Nu skal der stemmes om den nye pave

85-årige Benedikt meddelte pludselig i sidste måned, at han trækker sig tilbage i utide, fordi han føler sig for svag til at varetage embedet.

Pavevalget er åbent, og der er ingen officielle kandidater, men tre af de navne, der er blevet nævnt mest i rygtemøllen som favoritter, er: Milanos kardinal Angelo Scola, São Paulos kardinal Odilo Scherer og den canadiske kardinal Marc Ouellet.

Læs også:Når den nye pave er valgt, kimer klokkerne i Peterskirken, og hvid røg stiger mod himlen. Derefter følger en række af traditionelle ceremonier.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere