Trods syge gæster: Noma skovler penge ind

Midt i sin værste krise scorer landets bedste restaurant Noma sit højeste overskud nogensinde

Antallet af syge Noma-gæster vokser dag for dag, men det samme gør overskuddet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Antallet af syge Noma-gæster vokser dag for dag, men det samme gør overskuddet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Antallet af syge Noma-gæster vokser dag for dag, men det samme gør overskuddet.

Læs også:

Se også: Flere syge Noma-gæster

Det dugfriske regnskab fra den tostjernede restaurant med de mange syge gæster og en Roskildesyge i baghovedet tjente over 3 mio. kr. på bundlinjen i 2012.

Det er næsten dobbelt så meget som året før, og det bedste resultat i gourmet-restaurantens historie.

Læs også:

Se også: Noma lyver om ophængning af smiley-rapport

Så mens restaurantens ejere misfornøjede må slæbe rundt på en lunken smiley og massevis af spalter fyldt med historier om syge gæster, kan Noma og køkkenchef René Redzepi glæde sig over, at kasseapparat fortsat kliner lystigt på det moderne spisested, der har gjort en dyd ud af at servere nordisk mad og innovative retter, man tidligere ville anse som en sikker billet til dårlig mave.

Trods det bedste regnskab i siden restaurantens åbning for godt 10 år siden ser Noma-ledelsen ud til at tage relativt køligt imod det store overskud, som man nøjes med at betegne som 'forventet' og 'tilfredsstillende'.

Læs også:

Det er helt afgørende nu, hvordan Noma tackler nyheden om, at mange gæster er blevet syge på restauranten, siger en brandingsekspert. (Foto: Jacob Erbahn/Polfoto) Sundhed - 8. mar. 2013 - kl. 13:41 Ekspert om Noma-skandale: Det kan blive katastrofalt

Efter det store 2012-overskud er egenkapitalen i Noma nu på over 6 mio. kr., og alt tyder på, at restaurantens ejere, der blandt andet tæller tv-kokken Claus Meyer, snart er klar til at udvide forretningen.

I hvert fald fremgår det af regnskabet for Noma, at man allerede har afsat en halv millioner kroner til storbanken Nordea som betaling for at strikke en ny strategiplan sammen, som skal rulles ud, hvis restauranten beslutter at udvide ejerkredsen.

Ekstra Bladet arbejder på at få yderligere kommentarer fra Noma-ledelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere