Ældre lærer: Bagholdsangreb fra KL

Det er et rent bagholdsangreb, når KL nu går efter lærernes seniorordning, mener folkeskolelærer - KL afviser kritikken

John Grynnerup er 61 år gammel. (Fotocollage: Comma/Privatfoto)
John Grynnerup er 61 år gammel. (Fotocollage: Comma/Privatfoto)

Det er ren manipulation, når KL i dag står frem med detaljer fra lærerenes overenskomst, der viser, at ældre lærere har op i mod 28 fridage om året.

Det mener en af dem, detbatten handler om; folkeskolelærer John Grynnerup fra Skolen på La Coursvej på Frederiksberg, der selv er på en seniorordning, der giver ham 170 færre arbejdstimer om året - et tal, som KL har omregnet til omtrent 4 ugers ekstra ferie om året.

Læs også:

Se også: Konflikt er fatal for læreres kamp for autoritet

- I forhold til seniorordningen er det jo også værd at huske på, at det er nogle vilkår, som vi har forhandlet os frem til med KL, så på den vis betaler vi jo selv for det. Og det er pædagoger og sygeplejersker jo også velkomne til at gøre.

Ifølge John Grynnerup er KL's seneste udmelding i det hele taget ekstremt frustrerende.

- Det er ærgerligt, at de kommer med sådan et bagholdsangreb. Det er misbrug af tal, og det undrer mange lærere, at KL glemmer, at den nuværende overenskomst er en aftale, som de selv har været med til at indgå, mener han videre.

KL afviser
Hos KL melder man dog hus forbi.

- Jeg kan godt forstå, hvis nogle lærere føler sig udsat for et angreb, men det er ikke vores strategi at gøre lærerne sure. Selv om de nok ikke tror på det, så har vi ikke noget som helst udestående med lærerne. Vi har dygtige og engagerede lærere, som gør et godt stykke arbejde, forklarer KL's topforhandler Michael Ziegler til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Vores udestående er med Danmarks Lærerforening og de nuværende arbejdstidsregler, der står i vejen for en bedre folkeskole. Vi har brug for at frigøre nogle ressourcer, hvis vi skal forbedre skolen, og i den forbindelse er oplagt at kigge på eksempelvis den ekstremt lukrative seniorordning, der gør, at de ældre lærere har en reduceret arbejdstid svarende til 4,5 uger om året - også selv om det ikke nødvendigvis kommer til udtryk i form af egentlige fridage.

Læs også:- John Grynnerup fortæller i den forbindelse, at netop seniorordningen var med til at fastholde ham på arbejdsmarkedet. Er det ikke bedre at have en seniorordning, der gør, at folk arbejder lidt mindre, i modsætning til de stopper helt?

- Jo, men hvis man skal følge den logik, hvor stopper det så? Skal de kunne gå på halv tid eller endnu længere ned, for at vi kan beholde dem arbejdsmarkedet. Det er værd at bemærke, at der er tale om en ordning, hvor lærerne får fuld løn, selv om de arbejder mindre. Så derfor kunne et alternativ jo være, at de gik på egentlig deltid, hvis havde behov for det, siger Michael Ziegler videre.

- Et kritikpunk er endvidere, at lærernes vilkår er et resultat af en frivillig overenskomst, som de selv betaler for, og som KL selv har været med til at indgå.

- Det er rigtigt, at det er en del af overenskomsten, men derfor kan vi jo godt gøre opmærksom på, at vi mener, at ordningen er for lukrativ sammenlignet med andre faggrupper. Og i forhold til det med, at lærerne selv betaler for den, så synes jeg også, at det er værd at sammenligne lønstatistikker, der viser, at lærerne ligger ret pænt i forhold til pædagoger, sygeplejersker og andre lignende faggrupper.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere