TV: Fangede verdens største tun - får millioner

193.68 kilo vejer den største, gulfinnede tun, som blev fanget i havet ud for Mexico

Reglerne er enkle.

For at løbe med titlen for at have landet verdens største tun skal det ske med stang, og fiskeren må ikke få hjælp af andre.

Umiddelbart lyder det enkelt, men adskillige personer har tidligere måtte give op, når den enorme fisk vejer omkring en femtedel af et ton.

Se blot John Petruescu her:

John Petruescu med den 213 centimeter lange tun på 201 kilo. (Foto: AP) Samfund - 11. dec. 2012 - kl. 13:41 TV: Verdens største tun fanget på stang - men fik ikke præmie

Ny verdensrekord
Den tidligere rekord på 405 pund - fanget af Mike Livingston - er blevet slået. Den nye ejer af trofæet er Guy Yocom, som fangede en gulfinnet tun på 427 pund - svarende til 193.68 kilo.

Fisken blev fanget ud for Cabo San Lucas, Mexico.

På videoen kan du se, at han haler dyret i land, mens han senere bliver godkendt af International Game Fish Association. Og det medbringer altså en check på intet mindre end 5.7 millioner kroner.

Dobbelt-præmie
Men det stopper ikke med begavelsen.

For firmaet Mustad Hooks, der producerer fiskekroge, lovede sidste år at give en million dollar til den første fisker, som satte verdensrekord med en af deres kroge inden udgangen af september 2012.

Det nåede Guy Yocom, da han landede fisken 18. september, men det blev først officielt sidste uge, hvor han fik overrakt præmien.

Ved overrækkelsen viste de videoen, som du kan se herover. Titusinder af lystfiskere så på med misundelige blikke.

Artiklen fortsætter under billedet...

 

Firmaet, Mustad Hooks, har dog sikret sig, at han ikke køber fiske-gear for alle pengene.

Den 55-årige Guy Yocom kan nemlig se frem til 20.000 dollar de kommende 50 år.

- Jeg var ikke klar over, hvad 'the big deal' var før nu, sagde den stolte fisker efterfølgende.

Og ja. Han har planer om at leve længe.

Herunder på kortet kan du se, hvor den store tun blev fanget.

<br /><small><a href="https://maps.google.com/maps?hl=da&amp;safe=off&amp;client=safari&amp;q=Cabo+San+Lucas&amp;ie=UTF8&amp;hq=&amp;hnear=Cabo+San+Lucas,+Baja+California+Sur,+Mexico&amp;ll=22.890533,-109.916737&amp;spn=23.048665,34.013672&amp;t=h&amp;z=6&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis stort kort</a></small></p>

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere