Kommunerne vil af med ældre læreres fridage

Kommunernes Landsforening vil afskaffe særordning med fridage til ældre lærere. Men lærerne siger nej

Det er ikke rimeligt, at en folkeskolelærer på 62 år hvert år holder 28 fridage alene på grund af sin alder. Sådan lyder udmeldingen fra Kommunernes Landsforening (KL) midt i forhandlingerne med lærerne i Forligsinstitutionen om en overenskomst.

Læs også:

Se også: Lærere og KL stopper forhandlinger for at lave lektier

KL’s topforhandler, Michael Ziegler, tøver ifølge Politiken ikke med at betegne de ældre lærere for en alt for forkælet personalegruppe i kommunerne.

Mens lærere fra de er 60 år får 26 årlige fridage ekstra, må for eksempel social- og sundhedshjælpere nøjes med fire til seks dage, fra de fylder 58. Det hænger ikke sammen, påpeger Ziegler.

- Det er en unik ordning i uddannelsessektoren, som vi ikke kender på andre områder. Det er et godt eksempel på en af de særrettigheder, som Danmarks Lærerforening forsøger at fastholde.

- Jeg synes, det er lidt tankevækkende, at læreren skal have så meget mere seniorfrihed end social- og sundhedshjælperen. Det giver for mig ikke nogen mening, siger Michael Ziegler til Politiken.

Men ifølge formand for Lærerforeningens overenskomstudvalg, Gordon Ørskov Madsen, er lærerne ikke villige til at opgive seniorfriheden.

- Ordningen er med til at fastholde lærerne på arbejdsmarkedet. Vores seniorfrihed gør, at lærerne kan klare deres opgaver i længere tid uden at blive slidt op, fordi dét at undervise er en meget, meget spændende, men også meget krævende opgave.

- Og hvis man i øvrigt spørger andre faggrupper, er de også meget interesserede i at have seniorordninger, der batter noget, så de også kan blive længere tid på arbejdsmarkedet, siger Gordon Ørskov Madsen til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere