Banedanmark: Togtrafik i Kolding lammes hele dagen

Togtrafikken i Kolding kan meget vel være sat ud af spil resten af dagen, mens togafsporing undersøges.

Så længe Banedanmarks eksperter undersøger, om den bro, der blev ramt af et afsporet godstog mandag, er sikker, kommer der ikke så meget som en trillebør under.

- Vi kører ikke under broen, før det er 100 procent sikkert, siger René Hestbæk, der er områdechef for Trafikstyring Vest ved Banedanmark.

Politiet opretholder også afspærringen af Jens Holms Vej over broen.

- Jeg tror ikke, den bliver ophævet i dag, og i hvert fald ikke før aftensmaden, siger vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi.

Det forulykkede godstog rangerede vogne på nogle spor, som ikke bliver brugt til passagertrafik, da det kørte af skinnerne og ind i en bropille og en mast med kørselsledninger.

Nu kigger Havarikommissionen på, hvad der kan have været skyld i afsporingen.

- Men lige nu er vi mest interesseret i, hvornår vi kan begynde at køre igen, siger René Hestbæk.

- Vi kan slet ikke komme igennem Kolding med togvogne, så al togtrafik er lukket af mod syd og vest, siger han til Ritzau.

På grund af påkørslen kan der ikke køre tog mellem Taulov og Lunderskov. Der er i stedet bestilt busser til at køre på denne strækning.

- Og lige nu har jeg ingen idé om, hvor lang tid det vil tage at få togene i gang igen. Det er op til eksperterne at vurdere, om der er risiko ved at køre under broen eller risiko for, at noget kan falde ned, siger områdechefen for Trafikstyring Vest.

For bilister er der tale om krydset ved Jens Holms Vej og Fynsvej, hvor både Jens Holms Vej og jernbanen derunder er spærret.

Politiet opfordrer bilister, der skal ned på havnen, til at bruge motorvejen i stedet for den afspærrede vej og køre af ved afkørsel Kolding Syd.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere