Spisepinde i Kina koster årligt 20 millioner træer

Skæbnen for mange af verdens naturlige skove ligger i Kinas hænder, siger miljøgrupper

En kinesisk politiker, som leder et skovdriftsselskab, har indtrængende opfordret sine medborgere til at redde flere træer ved at reducere de 80 milliarder par engangs-spisepinde, der produceres årligt, skriver statslige medier.

- Vi må ændre vore forbrugsvaner og opmuntre folk til at medbringe deres eget bestik, siger Bo Guangxin, som er leder skovdriftsselskabet Jilin.

Kinas produktion af spisepinde svarer til et forbrug af 20 millioner træer på 20 år. Det er nok til, at Den Himmelske Freds Plads i Beijing kan blive fyldt med 360 lag af engangs spisepinde, siger Bo Guangxin i en udtalelse til det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Han fremsatte selv forslaget over for de delegerede ved den årlige parlamentssamling fredag.

Kina er verdens største forbruger og importør af træ, og det indførte en særlig afgift på fem procent på engangs spisepinde og træpaneler i 2006 for at få nedbragt forbruget.

Men landets efterspørgsel efter træ i udlandet er tredoblet siden 2000 og nåede i 2011 op på 180 millioner kubikmeter, viser tal fra kampagne gruppen Miljø-efterforskningsagenturet i London.

- Den voksende appetit på træ, hvoraf mindst en tiendedel kommer fra illegale producenter, betyder, at skæbnen for mange af verdens naturlige skove ligger i Kinas hænder, siger gruppen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere