Michala sexmisbrugt af sin karatetræner: Han er stadig formand for klubben

En 50-årig karatetræner blev idømt 60 dages betinget fængsel for sex med sin 17-årige elev Michala. Men han er stadig formand i klubben

17-årige Michala Kjær Stenstrøms meget ældre karatetræner blev dømt for at have haft et seksuelt forhold til sin elev. Foto: Yilmaz Polat
17-årige Michala Kjær Stenstrøms meget ældre karatetræner blev dømt for at have haft et seksuelt forhold til sin elev. Foto: Yilmaz Polat

Michala Kjær Stenstrøm har godt nok det sorte bælte i karate. Men det kunne ikke forsvare hende, da hendes mere end 30 år ældre karatetræner i en fynsk karateklub indledte et seksuelt forhold til den dengang 17-årige elev.

Det er ulovligt ifølge den såkaldte ’skolelærerparagraf’ i straffeloven, der fastslår, at man ikke må udnytte sin tillid og autoritet som eksempelvis lærer eller træner til at have et seksuelt forhold til børn og unge mellem 15 og 18 år.

Træneren blev i februar sidste år idømt 60 dages betinget fængsel for at have haft cirka ti samlejer med Michala Kjær Stenstrøm. DIF valgte efterfølgende at frakende ham retten til at træne børn og unge under 18 år i 10 år, men har ikke forbudt ham at virke som formand.

Læs også:

Se også: DIF: De fleste klubber vælger at skille sig af med sexdømte trænere

Men mens den tidligere træner er tilbage i klubben - nu som formand - har den øvrige bestyrelse i et brev meddelt Michalas forældre, at de mener, at Michalas 'tilhørsforhold til klubben er uforeneligt med mistillid til vores (bestyrelsens, red.) håndtering af sagen'.

Læs også:

Se også: Sexdømt karatetræner stadig formand i samme klub

Det skete, efter forældene efter dommen formastede sig til at skrive et brev til blandt andre karateforbundet SKIF og klubbens bestyrelse, hvor de henstillede til, at den dømte karatetræner med øjeblikkelig virkning ikke mere skulle virke som træner, vejleder, dommer eller medlem af bestyrelsen i klubben eller forbundet.

Michala Kjær Stenstrøm føler sig smidt ud af klubben, mens det efter karatetrænerens udsagn i Fyens Stiftstidende i dag er sket frivilligt.

Michala har haft det utroligt svært det seneste år og har gået til psykiater for at snakke sine følelser igennem. Og det gør det kun sværere, at hun føler, at hendes elskede klub, som hun har levet og åndet for, siden hun var 11 år gammel, har vendt hende ryggen. Som om hun var skurken.

Følte sig som skurken
- De har valgt ham frem for alt, og så var det lidt lige meget med mig. Men hvordan kan de se sig selv i øjnene? De har også døtre. Hvordan ville de have det med det, hvis deres egne døtre blev udsat for det, spørger Michala, der er 22 år i dag og læser litteraturvidenskab.

- Føler du, at de ser på dig og tænker, at det er dig, der har gjort noget forkert?

- Sådan følte jeg lidt deres blikke. At de ikke havde noget til overs for mig, fordi jeg skulle plapre op om det her, siger Michala, der endte med at bekende forholdet over for sine forældre, fordi hun pludselig brød sammen, siger hun til ekstrabladet.dk.

Hun er ikke på noget tidspunkt blevet fysisk tvunget til at dyrke sex med karatetræneren, som hun har kendt, siden hun var 11 år og så på som sin reservefar. Og hun har formentlig også været noget, der minder om forelsket i ham. Men psykisk følte hun ikke, at hun kunne sige nej til manden, som hun havde hundrede procent tillid til.

- Nogle vil måske mene, at det ikke er så slemt, fordi du var 17 år, og selv er gået frivilligt med til det. Kan du forstå den reaktion?

- Det kan jeg godt. Men når man kender karatesporten, så ved man, at der er den her respekt og disciplin og hierarki og magt. Du står altså over for en person, som du i realiteten ikke føler dig berettiget til at svare igen, siger hun og gengiver et indlæg, som en bruger på Nationen! skrev, da ekstrabladet.dk skrev om problemstillingen for tre uger siden.

- Han skrev, at man kan da også bare lave indmeldelsesblanketterne om, så man, når man melder sit barn ind i en klub skriver under på, at ja, det er okay, at instruktøren har sex med min datter. Det siger vel alt, siger Michala Kjær Stenstrøm til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: DIF: De fleste klubber vælger at skille sig af med sexdømte trænere

Hun er ikke i tvivl om, at det ville have ændret meget for hende, hvis klubben havde støttet hende.

- Det ville have været positivt for mig at have mødt den her forståelse og erkendelse af, at der er sket noget forkert her. Vi tager afstand til det forkerte, og så kan vi bygge noget nyt op. Det er et rigtigt dårligt signal at have sådan en siddende som formand i en klub, siger hun og tilføjer, at hun ikke mener, at man kan holde justits med, om han har en relation til børn og unge under 18 år i klubben.

- Der sidder jo ikke nogen ved hver træning og holder øje med, hvem der snakker med hvem. Så han vil nemt kunne bryde reglerne. Og jeg forventer da heller ikke, at Dansk Idrætsforbund skal have en mand stationeret hver gang, der er træning. Du kan ikke garantere, at han overholder reglerne, siger hun og forklarer, at hun har valgt at stå frem for at hjælpe andre, der står i samme situation, som hun gjorde.

Ekstrabladet.dk har forgæves prøvet at få en kommentar fra karatetræneren i dag via telefon og mail, ligesom vi har forsøgt at kontakte bestyrelsen i klubben. Men vi har tidligere talt med karatetræneren om sagen.

Han siger, at han blot følger de retningslinier, der ligger i byrettens og DIF's afgørelser, når han vælger at fortsætte som formand.

- Jeg kan kun sige, at retten havde mulighed for at fratage mig min trænervirksomhed, hvis de ville. Og DIF kunne have gjort det samme og forbudt mig at besidde administrative poster. Jeg har spurgt specifikt til det. Og der er ikke nogen af de instanser, der har ønsket det. Så jeg kan sige, at hvad det angår, der er min sti ren, sagde han dengang.

Læs karatetrænerens yderligere kommentarer her:

Se også: Sexdømt karatetræner: Min sti er ren

Hvad synes du om det principielle i, at en sexdømt karateinstruktør kan sidde som formand i en klub, når han er fradømt retten til at være træner for børn og unge under 18? Skriv din mening herunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere