Rusland vil ikke tvinge Syriens præsident fra magten

Rusland holder hånden over den syriske præsident Assad, og sådan vil det også være fremover, siger minister

Rusland kommer ikke til at bakke op om et fælles internationalt krav om, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, skal trække sig tilbage.

Det understreger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, i et interview med britiske BBC.

- Det er ikke op til os at beslutte, hvem der skal lede Syrien. Det er op til syrerne selv, siger Lavrov.

På spørgsmålet, om Rusland vil overveje at opfordre sin tætte allierede Assad til at træde tilbage frivilligt for at sætte en stopper for den to år lange konflikt, siger ministeren:

- Absolut ikke.

- Vi deltager ikke i disse spil om et regimeskifte. Vi er imod indblanding i interne konflikter. Det er vores holdning, og det bør ikke komme som en overraskelse for nogen, understreger Lavrov.

Han fastholder, at Assads afgang ikke bør være en betingelse for forhandlinger om at afslutte konflikten, da det med al sandsynlighed ikke vil ske.

- Han trækker sig ikke. Det ved vi med sikkerhed. Alle, der er i kontakt med ham, ved, at han ikke bluffer, siger den russiske minister.

Rusland har flere gange sammen med Kina nedlagt veto i FN's Sikkerhedsråd og dermed blokeret for sanktioner mod magthaverne i Syrien.

- Vores førsteprioritet er at redde liv. Derfor er vi imod, at der sættes betingelser op for at stoppe volden og indlede en dialog, forklarer Lavrov.

Konflikten i Syrien har varet i to år og kostet over 70.000 mennesker livet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere