Minister: Nej tak til fri på kampdag

I Kina markeres kvindernes internationale kampdag med en halv fridag til kvinderne. Noget lignende kommer ikke til at ske i Danmark, hvis det står til Manu Sareen

I Kina markeres kvindernes internationale kampdag med en halv fridag til kvinderne. Det får kvinderne næppe i Danmark. (Foto: Polfoto)
I Kina markeres kvindernes internationale kampdag med en halv fridag til kvinderne. Det får kvinderne næppe i Danmark. (Foto: Polfoto)

Når verdens kvinder i dag markerer den internationale kampdag, er det i Kina med en noget kortere arbejdsdag.

Siden 1949, hvor den 8. marts blev udnævnt til Kvindernes Dag i Kina, har landets kvinder nemlig fejret dagen med en halv fridag.

I Danmark ser det noget anderledes ud. Her må både mænd og kvinder trække i arbejdstøjet, og det bliver næppe ændret, mener ligestillingsminister Manu Sareen.

- Vi har rigeligt med fridage i forvejen. Især nu, hvor vi går en tid i møde med både påske og storebededagsferie, siger Manu Sareen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Test: Hvor godt kender du kvindekampen?

Selv om dagen altså ikke skal markeres med fri, så mener han, det er en vigtig dag.

- Jeg arbejder med ligestilling hver dag, men bruger dagen i dag på at samle nogle af tingene og sætte fokus på det. For der er stadig noget at kæmpe for, slår han fast.

Selv har han som minister valgt at dedikere dagen til at sætte fokus på bekæmpelse af vold mod kvinder.

Det sker med konferencen Bryd tavsheden - stop volden i Tivolis Congres Center.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere