Danskerne holder igen med at lede efter ny bolig

Tanken om at få ny bolig bliver ikke luftet så meget som tidligere. Antallet af lånetilbud ligger rekordlavt

Der er ikke meget gang i drømmen om at få ny bolig eller starte virksomhed i nye lokaler.

I februar gav realkreditinstitutterne kun 14.625 lånetilbud til private og virksomheder. Antallet af tilbud på lån er nede på det samme niveau, vi så i 2011, og som er det laveste niveau i statistikkens historie.

Det viser Realkreditrådets tal for lånetilbud for februar 2013.

- Det rekordlave antal forespørgsler om lånetilbud hos realkreditinstitutterne skyldes svag aktivitet på boligmarkedet, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Også de lave renter er med til at presse folks trang til at indhente et lånetilbud ned.

- De fleste, der ønsker at omlægge deres lån, har formentlig allerede har gjort det. En af styrkerne ved det danske realkreditsystem er, at låntagerne kan omlægge deres lån og dermed få glæde af de rekordlave renter, siger Ane Arnth Jensen om tallene.

Hos Realkreditforeningen er udviklingen forventelig. Der er krisestemning - og forbrugerne er generelt meget tilbageholdende med at bruge penge og foretage større investeringer.

Men direktør i foreningen Karsten Beltoft tror dog, at det kommer til at vende. Blandt andet peger han på regeringens vækstplan, som noget der "kan skubbe psykologien i en mere positiv retning".

- Flere potentielle husejere vil helt sikkert købe hus, hvis reformerne bidrager til at få vendt psykologien til et mere varigt opsving, men det vil være naivt at tro, at vi ser effekterne på boligsalget på den helt korte bane, siger Karsten Beltoft.

Både private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser interessen for lånoptagelse og omlægning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere