Hver fjerde mand i Norge: Kvinder selv skyld i voldtægt

28 procent af de norske mænd mener, at kvinden selv bærer en del af ansvaret for voldtægt, hvis hun har flirtet forinden

For halvanden måned siden rasede debatten i Danmark - bærer kvinder, der går i lårkort og flirter, selv en del af skylden for en voldtægt?

Blandt ekstrabladet.dk's læsere var svaret et klart rungende NEJ.

Læs også:

Se også: Nationen raser: Et nej er et nej!

Men helt den samme holdning har vores norske naboer tilsyneladende ikke.

I en undersøgelse, lavet af Ipsos for Amnesty International, svarer flere end hver fjerde, at kvinden selv bærer en del af ansvaret, hvis hun har flirtet med sin voldtægtsmand forinden.

Spørgsmålet lød: En kvinde bliver udsat for voldtægt. I hvilken grad mener du, hun selv er ansvarlig, delvist ansvarlig eller overhovedet ikke ansvarlig for at være blevet udsat for voldtægt, hvis hun selv åbenlyst har flirtet med manden?

To procent af mændene svarede, at kvinden er helt ansvarlig, mens hele 26 procent mener, hun bærer en del af ansvaret. 66 procent mener ikke, kvinden på noget måde kan drages til ansvar.

I undersøgelsen er 1565 nordmænd blevet interviewet om deres holdning til voldtægt.

Det fremgår desuden, at en ud af 10 mænd mener, at kvinden er delvist ansvarlig for voldtægt, hvis hun er kendt for at have haft mange seksuelle partnere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere