Politiet om død hund: En alvorlig sag

Københavns Politi kalder sagen om den døde hunds aske på fødevareminister Mette Gjerskovs ministerkontor 'meget alvorlig' og betragter det som en trussel mod ministeren

Her er asken af den døde hund Gucci, der som American Staffordshire Terrier var blandt de forbudte hunderacer i Danmark. Foto: (Privatfoto)
Her er asken af den døde hund Gucci, der som American Staffordshire Terrier var blandt de forbudte hunderacer i Danmark. Foto: (Privatfoto)

Det er alvorligt, at true en minister ved at putte aske af en død hund i et brev og sende det direkte til ministeren, mener Københavns Politi.

- Det er første gang, at jeg har hørt nogen sende aske af en død hund. Men det er da at omgås kæledyr på en uanstændig måde, hvis man putter aske i et brev, siger vicepolitikommissær Jakob Søndergaard, vagthavende i efterforskningsafdelingen, Københavns Politi.

Mærkelig ting
Han kalder det utilstedelige brev for en form for trussel, men har svært ved at vurdere hvilken straf det kan give. Det kommer an på om man i forvejen er i et strafferegister.

- I første omgang er vi på bødeniveau, men det kommer igen an på, hvem man er og om man har for vane at gøre sådanne mærkelige ting. Så kan det godt være man vælger at se lidt anderledes på det fra anklagemyndighedens side, vurderer Jakob Søndergaard.

Læs også: Godmorgen Mette F, tak for lort

Gerningsmanden skriver i brevet, at der ikke er tale om miltbrand eller noget andet farligt og har sendt et billede af hunden med. Vicepolitikommissæren kalder det fanatisk, selv om 'hunden er vores bedste ven'.
100 kilo lort

Så sent som i mandags blev Mette Frederiksen mødt af mere end 100 kilo hestelort på trappen foran beskæftigelsesministeriet, med hilsenen 'Tak for lort'.

Det var en gruppe, der kalder sig 'utilfredse arbejdsløse', som er skuffet over Mette Frederiksen og regeringens arbejdsmarkedspolitik. Om ministrene skal føle sig nervøse efter truslerne vil Jakob Søndergaard dog ikke udtale sig om.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere