Det VAR en ulv, der lemlæstede får

Angreb tre nætter i træk

Ved nakken på vædderlammet ses hullerne efter de store hjørnetænder.(Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet)
Ved nakken på vædderlammet ses hullerne efter de store hjørnetænder.(Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet)

Det var efter alt at dømme en ulv, der i sidste uge dræbte otte får og lam i Midtjylland, oplyser DTU Veterinærinstituttet.

Et stort rovdyr slog til tre nætter i træk, og flere fuldvoksne får og et vædderlam blev dræbt.

Læs også:

Se også: Formodet ulv slår til igen og æder lam i Midtjylland

Tre af de dræbte dyr blev sendt til undersøgelse ved DTU Veterinærinstituttet, og obduktionerne peger på, at en ulv har angrebet og dræbt dyrene.

- Obduktionen af fårene viste, at de alle tre var blevet bidt i nakken med stor kraft, og der var tydelige aftryk af nogle store hjørnetænder, så alt tyder på, at det er et meget stort rovdyr som en ulv, der har angrebet dem, siger seniorforsker ved DTU Veterinærinstituttet Tim Kåre Jensen, der foretog obduktionerne af fårene.

Der er tegn på, at både den formodede ulv og andre dyr har spist af de dræbte dyr.

Flere medarbejdere fra Länsstyrelsen Skåne deltog ved obduktionen for at bidrage med svenske erfaringer vedrørende ulve og angreb på får. Og de var ikke i tvivl.

- De dybe kraftfulde bid i nakken samt det, at fårene ser ud til at være blevet rystet, tyder på, at det er en ulv, der står bag angrebene her. Der var heller ingen lave bid på fårenes ben, som vi ofte ser ved hundeangreb, siger rovdyrsansvarlig Nils Carlsson fra Länsstyrelsen Skåne, der dog understreger, at kun en DNA-analyse, der foreligger om en måned, kan give et helt eksakt svar på, om det var en ulv, der stod bag angrebene.

1 af 2 Ræve og andre dyr kan have spist af fåret, efter at det var blevet dræbt. (Foto: Mette Buck Jensen/DTU/Veterinærinstituttet)
2 af 2 Ved nakken på vædderlammet ses hullerne efter de store hjørnetænder.(Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere