Haleløs havfrue dukket op i Aarhus

Den Lille Havfrues handicappede tvillingesøster eller kusine skuer lige nu ud over Aarhus-bugten. Ingen aner hvor den er kommet fra

Bredden ved Aarhusbugten har fået sin egen havfrue. Ingen aner, hvor den kommer fra. (Foto: Ernst van Norde).
Bredden ved Aarhusbugten har fået sin egen havfrue. Ingen aner, hvor den kommer fra. (Foto: Ernst van Norde).

Den Lille Havfrue lever og har det godt på Langelinie i København. Så det kan ikke være den, der pludselig har taget bolig i Aarhus. Måske det er en tvillingesøster eller en kusine.

I hvert fald troner en smuk havfrue nu på en stensætning, der løber ud i Aarhus-bugten ikke langt fra dronningens sommer- og juleresidens Marselisborg Slot.

Mere bryst- end haleparti
Men hun er ikke som havfruer er flest: Hun er haleløs og kan med andre ord næppe være svømmet i land. Til gengæld er hun udstyret med nogle silicone-lignende attributter.

Derudover har hun en fugl siddende på den ene skulder og er i øvrigt boltet solidt fast på stensætningen. Nogen vil tilsyneladende sikre sig, hun ikke stikker af lige med det samme eller bliver fjernet uden besvær.

Ingen aner, hvor fruen kommer fra. Heller ikke folkene bag Sculpure by the Sea, der hver sommer gør Aarhus-bugten til et festligt skue med en stribe fantasifulde skulpturer placeret i strandkanten på bugtens bred tæt på byen.

Politiet: - Vi tager ud og ser på damen
Organisationen bag Sculpture by the Sea - som lige nu er i gang med planlægningen af udstillingen i juni - vil ikke kendes ved havfruen.

- Nej, det er ikke noget, vi umiddelbart har kendskab til, siger kommunikationskoordinator Morten Bager til ekstrabladet.dk

Østjyllands Politi kan heller ikke bidrage til at løse mysteriet.

- Vi ved ikke noget om det. Lige her og nu kan jeg ikke helt overskue om nogle regler eller love er brudt. Men det er næppe strafbart. Nu kører vi nok lige ud og ser på damen, siger vicepolitiinspektør Claus Danø.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere