Han hylder martyren Chavez

Irans præsident hylder Hugo Chavez for at tjene det venezuelanske folk og forsvare revolutionære værdier

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, sørger over "martyren" Chavez, der ifølge den iranske leder døde som følge af "mistænkelig sygdom".

- Han døde som følge af en mistænkelig sygdom, og han gav sit liv til at udvikle sit land og give sit folk frihed, konstaterer den iranske præsident i et kondolencebrev til vicepræsident Nicolas Maduro.

Læs også:Ahmadinejad bakker op om beskyldninger fra Maduro om, at Venezuelas fjender fik inficeret Hugo Chavez med kræft, der endte med at slå ham ihjel.

Den iranske leder hylder sin tætte allierede for at "tjene det venezuelanske folk og forsvare menneskelige og revolutionære værdier".

- Venezuela har mistet sin modige, stærke søn - og verden har mistet en klog og revolutionær leder, konstaterer Ahmadinejad.

Læs også: Portræt af ChavezBåde Iran og Venezuela har en stærk antiamerikansk udenrigspolitik og har underskrevet gensidige investeringsaftaler for milliarder af dollar i de seneste år.

Chavez har besøgt Iran 13 gange, siden han blev præsident i 1999, mens Ahmadinejad har været i Venezuela seks gange siden 2005.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere