Hver tredje vil ikke købe bolig af rygere

Rygning er ikke populært på boligmarkedet. Undersøgelse viser, at 30 pct. ikke er interesserede i en bolig, hvis der har været røget i den

Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Rygning er ikke populært på boligmarkedet. Undersøgelse viser, at 30 pct. ikke er interesserede i en bolig, hvis der har været røget i den. Knap 40 pct. siger, at de vil have nedslag i prisen, hvis de skal købe en rygerbolig.

Hvis du er ryger, kan det være en god idé at ryge i haven eller på altanen. I hvert fald hvis du bor i ejerbolig og før eller siden skal sælge boligen. En undersøgelse blandt 3.155 brugere af landets mest besøgte boligportal, Boligsiden.dk, peger nemlig på, at knap hver tredje ikke vil købe en bolig, hvor der har været røget.

- Tallet overrasker nok mange. Det viser i hvert fald, at mange ikke tolererer cigaretrøg i deres bolig – heller ikke den forrige ejers røg. Så det er en god idé at holde røgen udendørs, ellers indsnævrer man ifølge undersøgelsen feltet af potentielle købere markant, siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Større nedslag på rygerbolig
Ud over den store gruppe af respondenter i undersøgelsen, som slet ikke tolererer røg, vil en anden stor gruppe kræve nedslag på prisen, hvis tapetet er gult af nikotin og tjære.

40 pct. af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de i givet fald vil have boligen billigere. Og det er der god ræson i, for de giftige stoffer forsvinder ikke bare fra væggene, fordi man giver dem en gang maling. Tværtimod kræver det en grundig afrensning med specialmidler, før man kan gå i gang med malerarbejdet.

- Hele 70 pct. af respondenterne er langt fra ligeglade med, om Prince og Kings har været de hyppigste gæster i boligen. Men der er stadig næsten en tredjedel af respondenterne i Boligsidens undersøgelse, for hvem det ikke har nogen betydning, at der har været røget i boligen, siger Birgit Daetz.

Læs mere på boligsiden.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere