Angreb elev med tøjknage

En svensk lærer angreb elev med en tøjknage af stål efter klasseskænderi. -Jeg ville have, at eleven skulle føle smerte, sagde han til Stockholm politi

En svensk lærervikar på Den Franske Skole i Stockholm fik nok af en næsvis elev. Derfor slog han eleven flere gange med en 20 cm lang tøjknage. FOTO: Politifoto
En svensk lærervikar på Den Franske Skole i Stockholm fik nok af en næsvis elev. Derfor slog han eleven flere gange med en 20 cm lang tøjknage. FOTO: Politifoto

En diskussion med en elev blev for meget for en svensk lærervikar på Den Franske Skole i Stockholm den 17. december sidste år.

Derfor bevæbnede den 36-årige vikar sig med en 20 centimeter lang tøjknage af stål og tog tilbage til skolen for at tage kampen op.

Her angreb han eleven med flere slag i baghovedet, mens skolens rektor forgæves prøvede at stoppe den aggresive lærer.

Eleven havde truet på livet
Diskussionen var over et par høretelefoner, som denm kvindelige elev ikke ville lade ligge under en af vikarens undervisningstimer. Lærervikaren skulle angiveligt have sagt, at høretelefonerne ville blive klippet i stykker, hvis eleven ikke lagde dem tilbage i tasken.

Ifølge lærervikaren, lavede eleven herefter en løkke af ledningen på høretelefonerne og truede læren på livet.

Episoden påvirkede vikaren så stærkt, at han ikke kunne slippe den henover weekenden. Derfor mødte han mandag morgen op med knagen.

-Jeg ville have, at eleven skulle føle smerte, forklarede han til poltiet efter en længere jagt i Stockholms gader.

Jeg er ikke farlig
Manden har erkendt mishandlingen, men har afvist, at det var hans hensigt at virke truende og farlig.

Gennem de seneste to år, har manden dog overvejet at gøre noget ved de, ifølge ham selv, uopdragne elever.

- En vrede har bygget sig op inden i mig, og alt går mig på. Der findes ikke noget sted i verden, hvor eleverne er lige så gode som i Sverige til at finde på øgenavne til deres lærer, sagde den 36-årige lærervikar til det svenske politi.

Men på trods af den voldsomme handling, forsikrede vikaren politet om, at han normalt ikke er en slagsbror.

- Jeg bliver kun farlig i ekstremt provokerende situationer.

Så gal ud
Den kvindelige elev slap med skrækken og et ømt baghovede, mens skolens inspektør kom helskinnet fra episoden.

- Han fik et galt udtryk i øjnene. Jeg tænkte, nu slår han os ihjel, sagde den rystede inspektør til politiet i Stockholm efter hændelsen.

Retsagen mod den 36-årig lærervikar starter den 12. marts. Her er han også tiltalt for at angribe en bekendt med en hammer. Igen efter en diskussion.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere