Basketstjerne hylder diktator

- Jeg elsker ham, siger basketstjernen Dennis Rodman om Nordkoreas diktator

Rodmans lovprisning af Kim Jong-un har ikke skabt udelt begejstring hjemme i USA. (Foto: AP)
Rodmans lovprisning af Kim Jong-un har ikke skabt udelt begejstring hjemme i USA. (Foto: AP)

Mens det politiske forhold mellem Nordkorea og USA er under frysepunktet efter Nordkoreas seneste våbentest forsøger basketstjernen Dennis Rodman at bygge bro mellem amerikanerne og nordkoreanerne.

Læs også:

Se også: NBA-legende håber på Nordkorea

I forbindelse med et filmprojekt hvor Rodman og tre spillere fra Harlem Globetrotters skal forsøge at forbedre relationerne mellem de to lande, har Rodman påkaldt sig kritik hjemme i USA for at udtale sig lidt for hjerteligt om Nordkoreas diktator, Kim Jong-un.

- Han er stolt. Hans folk synes om ham - nej, ikke 'synes om ham', de elsker ham, elsker ham. Og ved I hvad - jeg elsker ham også, han er en fin fyr, sagde Dennis Rodman efter mødet med Kim Jong-un.

Rodman huskede også at hylde Kim Jong-uns far og forgænger, Kim Jong-il og hans far Kim Il-sung, som basketstjernen konsekvent kaldte 'de store ledere'.

For Kim, som er interesseret i basketball, var mødet med Rodman en stor pr-succes, og matchen hvor de tre spillere fra Harlem Globetrotters deltog endte 110-110, så ingen gik fra kampen som tabere.

Ifølge Foreign Policy har Nordkorea udviklet sine helt egne basketregler.

Man får tre point for et dunk, fire point for trepointskud som ikke rammer kanten af kurven, og otte point hvis der scores i løbet af de sidste tre sekunder. Et brændt straffekast giver minuspoint.

Rodman har ikke kommenteret den alternative pointgivning.

Billeder fra Rodmands besøg i Nordkorea viser blandt andet Rodman kramme Kim Jong-un. På et andet foto klapper Rodman taktfast af den nordkoreanske leder, der ifølge menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch driver deciderede slavelejre, hvor flere hundredetusinde mennesker sidder fængslet.

- Rodmans besøg, hvad enten han mener det eller ej, giver Nordkorea en mulighed for at bruge ham som en person, der viser sin agtelse for regimet og landet. Og på den måde bliver Rodman også en del af den interne propaganda i landet, som vil forstærke Kims position som leder, skriver Washington Post.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere