Har du problemer med skat.dk? - Sådan gør du!

Tag en kop kaffe og prøv senere

650.000 havde lørdag morgen været inde og tjekke deres årsopgørelse. (Foto: Thomas Borberg)
650.000 havde lørdag morgen været inde og tjekke deres årsopgørelse. (Foto: Thomas Borberg)

Ekstra Bladet har siden fredag aften fået emails fra flere frustrerede skatteydere, der forgæves har klikket sig ind hos skat.dk, for at se hvor meget de skal have tilbage i skat, eller hvor meget de skal af med til skattefar i restskat.

Men nogle er decideret blevet smidt af, eller har oplevet andre problemer med adgangen til årsopgørelsen, mens andre har fået at vide, at en kø på fem timer skal afvikles, før de kunne komme til.

Læs også:

Se også: Tjek årsopgørelsen og se om du får dine fradrag

Ved Ekstra Bladets egen test lørdag morgen efter klokken otte kom vi begge igennem til årsopgørelsen i løbet af en times tid, og ifølge it-direktør i SKAT, Jan Topp, er der lørdag en stabil adgang til dit regnskab med SKAT.

- Vi åbnede for adgangen klokken 17 fredag og havde i løbet af fredagen et decideret udfald af 10-15 minutters varighed. Vi havde cirka 1.500-1.700 igennem per minut, og i alt havde 650.000 været igennem og se deres årsopgørelse, da vi gjorde det op lørdag morgen kloken 07.00. Grundet en fejl hos en leverandør har vi haft et udfald på 30-45 minutter lørdag morgen, og vi har foretaget nogle justeringer og lukker nu 500 brugere ind per minut, siger Jan Topp til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: 100.000 risikerer skattesmæk på grund af pensionen

Egentlig åbner SKAT først officielt for muligheden for at se årsopgørelsen fra mandag morgen, hvor 600 supportere sidder klar, men med weekendens ekspeditioner bliver presset på SKAT lettet.

- Det er en fin afledt effekt, og jeg er ganske godt til freds med, hvordan det er gået ind til nu, når man tænker på, at vi først skal være helt oppe i gear mandag morgen. Vi har mulighed for at lave diverse justeringer i løbet af weekenden, siger Jan Topp.

- Hvad skal folk gøre, hvis de ikke kommer igennem eller bliver mødt med meddelelsen om, at der er en kø på mange tusinde mennesker foran dem?

- Folk skal ikke sidde klinet til computeren hele dagen. Tag en kop kaffe og prøv igen senere er mit bedste bud - der skal nok blive hul igennem, siger Jan Topp til ekstrabladet.dk.

- Er der nogle tidspunkter, der er bedre end andre?

- Det er ikke til at sige noget konkret om. Det er svært at pege på et mønster hos borgerne, som gør, at jeg kan sige, at et tidspunkt er bedre end andre, siger Jan Topp til ekstrabladet.dk.

ekstrabladet.dk vil derfor foreslå at forsøge mellem 16 og 18 i dag, hvor Barcelona og Real Madrid mødes i La Liga.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere