Minister kulegraver løndumping i Forsvaret

Litauisk flyselskab skal angiveligt flyve danske soldater til Afghanistan

Foto: Mads Korsager Nielsen
Foto: Mads Korsager Nielsen

Danske soldater skal angiveligt flyves til Afghanistan af litauisk flyselskab, der betaler helt ned til 11 kroner i timen. Forsvarsministeren iværksætter nu en intern undersøgelse af sagen, skriver Fagbladet 3F.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) sætter nu fuld fart på en intern undersøgelse af anklager om løndumping i Forsvaret. Det sker, fordi danske soldater angiveligt skal flyves til Afghanistan af det litauiske flyselskab Small Planet Airlines. Ifølge webavisen check-in.dk aflønner dette selskab deres piloter helt ned til 11 kroner i timen.

Det sker efter transportselskabet DSV fra 1. april overtager kontrakten med Forsvaret om transport til Afghanistan. DSV ejer ikke selv fly, og Small Planet Airlines kommer sandsynligvis til at stå for flyvningerne med soldater, erfarer check-in.dk.

Over for Fagbladet 3F understreger Nick Hækkerup, at han kun kender til sagen gennem pressen.

- Men som sagen er præsenteret her, ser det godt nok underligt ud. Vi må have undersøgt, hvad der er op og ned, siger han til Fagbladet 3F.

Kritikken af Small Planet Airlines går også på, at selskabet ifølge check-in.dk ikke har en IOSA-certificering. Det er en international standard, som garanterer, at fly er sikre at flyve i. Det vil ministeren også undersøge nærmere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere