Kineserne stjæler job fra danske fængsler og arresthuse

Danske fængselsfanger efterlades i en tåge af hash, når deres arbejde forsvinder til Asien og Østeuropa

Krisen er rykket ind bag murene i de danske fængsler.

Virksomheder som Bodum, Debel og Herstal har flyttet produktion til udlandet i stedet for at trække på arbejdskraft fra indsatte i danske fængsler, som de tidligere har gjort.

Det giver nu en høj arbejdsløshed i fængsler og arresthuse, skriver Avisen.dk.

- Vi er det sidste led i fødekæden, så det er selvfølgelig os, der bliver hårdest ramt af krisen, siger Peter Larsen, der er leder af kriminalforsorgens produktionsvirksomhed, til netavisen.

Han vurderer, at cirka hver sjette arbejdsgiver har afbrudt deres samarbejde med fængslerne siden finanskrisens udbrud. Det går særligt hårdt ud over arresthusene, hvor Kriminalforsorgen ikke har egenproduktion på samme måde som i fængslerne.

Ifølge tal fra Kriminalforsorgen er ledigheden lige nu på fem procent i fængslerne og 12 procent i arresthusene, hvor der især sidder fængslede, der venter på at få deres dom.

Avisen.dk har talt med flere virksomheder, der tidligere har benyttet indsatte som arbejdskraft. Hos både Bodum, Debel og Herstal lyder forklaringen, at produktionen er omlagt og flyttet til Østeuropa og Asien.

- Når vi ingen produktion har i Danmark, er der jo heller ikke noget arbejde til de indsatte, siger Egil Møller Nielsen, der er supply chain director hos Bodum.

Arbejdet i fængslerne er i høj grad med til at skabe struktur i hverdagen for de indsatte.

Men hvis der ikke er noget job at stå op til, må de selv finde på underholdning. Ifølge René Christensen, der er fængselsbetjent i Statsfængslet på Kragskovhede i Nordjylland, fordriver mange fanger tiden i en tåge af hash.

- Når de ikke har noget arbejde, er der uhensigtsmæssig meget tid til at organisere hashhandlen i fængslet, siger han til Avisen.dk.

Når virksomheder giver arbejde til kriminelle, er det ofte for at vise, at de tager socialt ansvar. Men i krisetider er der ikke altid råd til gode hensigter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere