Eksperter: Konflikten kommer - og lærerne taber

To arbejdsmarkedseksperter spår samstemmende, at skolerne kommer til at lukke på grund af lockout - og lærerne vil ende med at tabe kampen

Danmarks Lærerforening kan hoppe og danse uden at det hjælper, vurderer eksperter. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Danmarks Lærerforening kan hoppe og danse uden at det hjælper, vurderer eksperter. (Foto: Jacob Ehrbahn)

At parterne i den verserende strid mellem KL og Danmarks Lærerforening om den kommende overenskomst står ekstremt stejlt over for hinanden, er de færreste danskere efterhånden i tvivl om.

Men det er alligevel nok de færreste, der for alvor tror på, at konflikten vitterligt vil ende med, at hundredtusindvis af danske børn over hele landet bliver tvunget til at blive hjemme fra skole.

Ifølge to uafhængige arbejdsmarkedseksperter er der dog al mulig grund til at tage KL's lockoutvarsel helt alvorligt - skolerne kommer nemlig til at lukke, vurderer de samstemmende over for ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: KL-forhandler: Bondo må komme op med noget bedre

Gennemførslen af lockouten og det efterfølgende regeringsindgreb betyder ifølge eksperterne, at Danmarks Lærerforening reelt er sat ud af spillet.

- Altså Anders Bondo Christensen og Danmarks Lærerforening kan i mine øjne hoppe og danse alt det, de vil. KL har regeringen i ryggen, og når først situationen er kommet dertil, hvor regeringen træder ind og dikterer indholdet af overenskomsten, så er lærerne jo tvunget ved lov til at følge den, forklarer Henning Jørgensen.

Ifølge Flemming Ibsen vil det dog være uklogt at tryne lærerne fuldstændigt.

- Det ville være skidt, for der skal jo klinkes nogle skår efterfølgende. Det er lærerne, der i sidste ende skal implementere reformen, så man må formode, at der også kommer nogle godbidder i regeringens forlig. Man kan både forestille sig, at der vil komme mere i løn, men også flere penge til videre- og efteruddannelse, som de traditionelt er glade for, vurderer han.

Hvad mener du? Er der rimeligt at forlange at lærerne skal undervise flere timer? Deltag i debatten under artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere