Biler fra dødsulykke står stadig tæt på ulykkested

Bilerne fra den bilulykke, der i mandags kostede en 67-årig mand livet, står stadig tæt på ulykkestedet

FOTO: Privatfoto
FOTO: Privatfoto

To smadrede biler, stumper af bilmotorer, lugten af benzin og blodige airbags er det syn, der møder bilister, som vælger at holde ind på rastepladsen ved Bolund Ø på Frederiksborgvej.

De to biler er fra en trafikulykke 2 kilometer længere nede ad Frederiksborgvej ved Risø, der i mandags kostede en 67-årig mand livet og sårede to andre.

En modkørende varebil endte af ukendte årsager i det modsatte spor. De to biler stødte frontalt sammen, og den 67-årige mand mistede livet på stedet.

Læs også:

Se også: Voldsom varebils-kollision koster menneskeliv ved Risø

Men de to involverede biler er kun blevet flyttet 2 kilometer nord for ulykkestedet og står nu på en rasteplads på tredje påbegyndte døgn. Bilerne er ikke overdækket, og blodige airbags minder forbikørende bilister om mandagens uhyggelige hændelse.

Udansk
En borger fra lokalområdet stødte på de to havarerede biler tirsdag eftermiddag, da han ville holde ind og få noget luft.

- Jeg blev mildest talt forarget. Først troede jeg, der var sket et uheld til, men da jeg fandt ud af, at bilerne stadig stod her fra ulykken i mandags, blev jeg simpelthen chokeret, siger Søren Andersen til ekstrabladet.dk

Søren Andersen kørte hjem igen, men stødte på de to biler igen onsdag formiddag.

- Det er etisk forkert, at en bil, der har været involveret i en dødsulykke, holder i så lang tid efter så tæt på skadestedet. Der ligger en motor og gearkasse fra den ene bil, og det sejler rundt med olie og bremsevæske. Hvem tager den beslutning, at man bare smider bilerne der. Det er ikke dansk stil, at vi ikke rydder op efter en ulykke.

Politi: Det er de pårørendes ansvar
Hos Midt- og Vestsjællands politi finder man det ikke usædvanligt, at bilerne stadig står så tæt på ulykkestedet, og i et lokalområde hvor pårørende eller bekendte til den afdøde kan bo.

- Vi har flyttet bilerne, så de ikke holder til fare for trafikken. Det er proceduren i alle færdselsuheld. Ellers er det ejeren eller et forsikringsselskabs ansvar at få flyttet bilen, siger Simon Schwaner, presseansvarlig for Midt- og Vestsjællands politi.

Det er normal procedure ved trafikulykker, at bilerne også dækkes til med presenning, hvis ulykken har været særlig voldsom.

Men i ulykken ved Risø har man ikke valgt at dække bilerne til, på trods af at der stadig er blod i begge biler fra de involverede.

- Vi havde regnet med, at de ville blive fjernet hurtigere, og derfor er det blevet vurderet, at der ikke var brug for at dække bilerne til. Men i og med at de har stået der i så lang tid, så skulle vi nok have gjort det, indrømmer Simon Schwaner fra Midt- og Vestsjællands politi.

De to smadrede biler står fortsat på restepladsen, men vil blive fjernet i løbet af ugen.

- Det ser jo ikke særligt lækkert ud, og vi er derfor også i gang med at få dem fjernet hurtigst muligt.

1 af 4 En blev dræbt og to sårede ved en trafikulykke ved Risø tæt på roskilde i mandags. To af de involverede biler står stadig få kilometer fra ulykkestedet. FOTO: privatfoto
2 af 4 Det er dette makabre syn, der møder bilister, som vælger at holde ind på rastepladsen ved Bolund Ø. Bilerne burde have været overdækket, indrømmer Midt- og Vestsjællands politi FOTO: Privatfoto
3 af 4 En 55-årig mand fra Jyllinge blev også alvorligt kvæstet i trafikulykken, der skete mandag eftermiddag FOTO: Google Maps
4 af 4 FOTO: Privatfoto
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere