I dag siger Paven farvel

I aften går Pave Benedikt XVI af. Inden da viser han sig onsdag formiddag til en afskedsmesse på Peterspladsen i Vatikanet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Se pavens sidste messe LIVE fra Peterspladsen på ekstrabladet.dk

Pave Benedikt XVI rystede den katolske verden, da han ved en tale i Vatikanet bebudede, at han ville træde tillbage som pave.

I dag viser Pave Benedikt XVI sig for sidste gang på Peterspladsen foran Vatikanet, inden han træder helt tilbage og lader en ny pave komme til.

Et par hundredetusind katolske pilgrimme vil få chacen for at se den 85-årige pave, når han holder den sidste messe på Peterspladsen.

En pave har ikke abdiceret siden Gregorius XII satte pavehatten på hylden i 1415, derfor skirver Pave Benedikt XVI historie, når han i dag abdicerer.

I starten af næste uge vil kardinaler fra hele verden begynde en serie møder, der skal lede op til det endelige konklave, hvor en ny pave skal vælges efter de sædvanlige traditioner i Det Sixtinske Kapel.

Ifølge bookmakerne, er der to favoritter i feltet.

Det er dels den 71-årige italienske kardinal og ærkebiskop i Milano, Angelo Scola og dels den 64 årige ghanesiske kardinal Peter Turkson.

Pave Benedikt har i sin regeringstid været kendt som en konservativ og doktrinær religiøs leder, der blandt andet har udtrykt sin modvilje mod prævention.

Han har kritiseret den liberalisering, der skete inden for den katolske kirke i 1960'erne, og derfor flere gange luftet tanken om at genindføre latin i de katolske gudstjenester.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere