Super-sladrehank skal blive bag tremmer

Militærdomstol afviser at droppe sag mod soldat, der anklages for at stå bag historisk læk af dokumenter

En amerikansk militærdommer afviser tirsdag at droppe sagen mod soldaten Bradley Manning, som er anklaget for at stå bag det største læk af hemmelige dokumenter i USA's historie.

Mannings advokater havde ellers ansøgt om, at alle anklagerne mod soldaten skulle droppes med det argument, at regeringen havde overtrådt Bradley Mannings ret til en hurtig retssag. Kravet blev imidlertid afvist af militærdommeren.

Læs også:

Se også: WikiLeaks-kilde er klar med delvis tilståelse

Manning beskyldes for at have lækket flere hundredetusinde hemmeligstemplede dokumenter fra blandt andet det amerikanske udenrigs- og forsvarsministerium til whistleblower-netværket WikiLeaks.

Bradley Manning har siddet varetægtsfængslet siden maj 2010 - flere gange har han været i isolation 23 timer i døgnet, hvilket soldaten mener er en uretfærdig straf.

Den tidligere soldat er sigtet for en række paragraffer om at hjælpe fjenden, stjæle offentlige dokumenter og bryde computerregler. Han blev anholdt i Irak, hvor han var analytiker for den amerikanske hærs efterretningstjeneste nær hovedstaden Bagdad.

Læs også:

Se også: Super-sladrehank nomineret til fredsprisen

Tidligere har Bradley Manning fortalt, at han overvejede at begå selvmord. Ved en høring sagde soldaten, at han lavede en midlertidig løkke ud af sit sengelagen. Løkken blev bundet i en celle i Kuwait, hvor Manning kortvarigt blev tilbageholdt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere