Fra 518 mio til 0 kr: Så meget betyder det for Kasi

Earn out-aftalen, som Pandora vurderer til at være 0 kroner værd, er meget betydningsfuld for Jesper 'Kasi' Nielsens forretning

Jesper 'Kasi' Nielsens firma Kasi Aps er dybt afhængig af den omdiskuterede earn out-aftale, som han i 2010 lavede med smykkekoncernen Pandora, da han solgte sin andel.

Det betyder, at hvis Pandoras forventninger til indtjeningen i 2014 bliver som forventet, og Jesper Nielsen dermed ikke får en eneste krone, så får det store konsekvenser for hans forretning.

- Den earn out-aftale er det, der skal redde hans virksomhed - det er den eneste aktivitet i firmaet, så hvis den er 0 kroner værd, så er det ikke godt, siger statsautoriseret revisor Alfred Grinderselv til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Derfor får Kasi Jesper ikke en krone

I januar kom årsrapporten for Jesper Nielsens firma Kasi Aps, og her blev aftalen bogført som et aktiv til en værdi af 518 millioner kroner.

Minus på 66 millioner
Egenkapitalen i firmaet er dog kun på 452 millioner kroner, og derfor vil den samlede formue i firmaet være på minus 66 millioner, hvis Pandora får ret i forventningerne til markedet.

Men Alfred Grinderslev pointerer, at det først er i udgangen af 2014, at det endelige regnestykke skal gøres op.

- Situationen er ikke anderledes end, at Pandora har nedskevet med 51 millioner kroner, men det er på baggrund af forventninger, så det er ikke ensbetydende med, at det bliver sådan, siger han.

Læs også:

Se også: Kasi Jesper får 0 kroner af Pandora

Og selvom Jesper Nielsen er dybt afhængig af aftalen, er der ikke meget at stille op for den tidligere medejer af Pandora.

- Desværre for Jesper Nielsen kan han ikke udøve nogen indflydelse på markedet, fordi han ikke er i virksomheden længere, siger Alfred Grinderslev.

Ekstrabladet.dk har forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen, men det er ikke lykkedes.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere