Kommune snupper milliongrund fra familie

Fredensborg kommune vil nuppe en grund til flere millioner fra borger

Anne Valentins familie har ejet grunden i Fredensborg siden 2. verdenskrig. Nu vil Fredensborg Kommune tage en stor bid af grunden - helt gratis. (Privatfoto)
Anne Valentins familie har ejet grunden i Fredensborg siden 2. verdenskrig. Nu vil Fredensborg Kommune tage en stor bid af grunden - helt gratis. (Privatfoto)

I Fredensborg kommune er en grundejer i kamp mod kommunen og kongehuset.

Kommunen har nemlig lagt beslag på en stor bid af familiens grund, der ligger tæt ved Fredensborg slot. Helt uden betaling.

I 1970 besluttede kommunen, at en del af familiens have skulle laves om til offentlig park. Det ville nemlig ikke være alt for godt, hvis familien besluttede sig for at bygge noget på deres egen grund, der var for tæt på Fredensborg slot.

Men i løbet af 40 år er grunden endnu ikke blevet til mere end en græsplæne, og kommunen har stadig ingen konkrete planer om at lave grunden om til offentlig park for borgerne i Fredensborg.

Og når planerne ikke er gennemført, er der heller ingen betaling til familen. Derfor har familien Valentin i 40 år haft en grund, som kommunen har sat sig på uden nogen kompensation.

Moralsk forkert
Nu har familien fået nok og kræver derfor en erstatning for den grund, som ellers sagtens kunne bruges til ny bebyggelse og profit for familien.

Men kravet om erstatning er forældet, mener kommunen.

Familien risikerer derfor, at Fredensborg Kommune har fået et stort stykke jord helt og adeles gratis.

- Jeg synes, at der er noget moralsk forkert i det, siger ejer af grunden, Anne Valentin, til Sjællandske Medier.

Hvis sagen ender med, at familiens krav om erstatning er forældet, har kommunen i praksis overtaget en af Fredensborgs absolut mest attraktive grunde, vurderet til flere millioner, uden at betale en krone.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere