Nyt fund af hestekød var på vej ind i landet

En sending 'oksebøffer' er netop blevet tilbageholdt på vej ind i Danmark fra Tyskland, fordi der er hest i

En dansk importør af fødevarer fra Tyskland har netop tilbageholdt en sending frosne oksebøffer, fordi den tyske virksomhed ved en kontrol har fundet hestekød i produkterne.

Det oplyser Fødevarestyrelsen til politiken.dk.

- Importøren nåede at stoppe det stegte hakkede kød, inden det nåede ud til forbrugerne, siger Kim Sigsgaard, der er beredskabschef i Fødevarestyrelsen, til politiken.dk.

Tidligere er der fundet hestekød i frosne færdigretter i Danmark, hvor det ikke var deklareret, at der var hestekød i varen.

Efter der i januar blev fundet hestekød i burgere solgt i Irland, har både fødevaremyndigheder og -virksomheder over hele Europa taget adskillige prøver for at undersøge, hvor der ellers bliver solgt hestekød under falsk varebetegnelse.

- Der er ingen tvivl om, at sagen om hestekød nu er så stor, at vi drypvis vil få flere sager med fund af hestekød i Danmark, siger Kim Sigsgaard

- Dem må vi så tage os af hen ad vejen. Vi har set Lidl trække noget tilbage, og nu kommer så en ny sag. Her har importøren gjort fuldstændig, som den skulle, ved at undlade at sende kødet på markedet, fortsætter han.

Den danske importør DK Trading ønsker ikke at udtale sig til politiken.dk, men understreger blot, at kødet blev stoppet, inden det nåede ud til forbrugerne.

Det fremgår af importørens hjemmeside, at målgruppen for DK Tradings produkter er cateringgrossister, detailkæder og industrikunder.

I dag blev den verdenskendte møbelgigant Ikea trukket ind i sagen om salg af hestekød under falske forudsætninger.

De tjekkiske fødevaremyndigheder har fundet hestekød i et parti svenskproducerede kødboller, som var på vej til et Ikea-varehus i Tjekkiet, hvor de skulle sælges.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere